Social

Administratorul din umbră al canalului de Telegram „Observatorul” a fost scos din anonimat. Cum s-a dat de gol

hlopetchi24100
Avatar for Julieta Savitchi

Autorul anonim al postărilor de pe canalul „Observatorul” de pe reţeaua de Telegram a fost scos „la lumina zilei”. Acesta s-a dovedit a fi Igor Hlopeţchi, avocatul care câteva luni în urmă s-a baricadat în baroul unui coleg din sectorul Botanica pentru a nu fi dus la Procuratura Anticorupţie. Poliţia primise ordin de aducere silită a apărătorului, care refuza să vină la procurori pentru a face cunoştinţă cu învinuirea adusă într-un dosar penal.

Întâmplarea care i-a jucat festa apărătorului a fost să-l vadă pe Vasile Plevan, şef adjunct la Procuratura Anticorupţie, urcând cu un subaltern într-un automobil de model Volvo XC-60. Hlopeţchi i-a filmat cu telefonul mobil de la distanţă, apoi a postat imaginile pe „Observatorul”, anunţînd că Vasile Plevan „s-a pricopsit cu maşină nouă”. Din imagini nu este clar cine a urcat în automobilul respectiv.

În timp ce alerga să-l deconspire pe Plevan, Hlopeţchi a dat nas în nas cu un ofiţer CNA cu care s-a salutat. Mai mult, avocatul a nimerit şi în vizorul camerelor de supraveghere, alergând cu telefonul.

L-am contactat la telefon pe Vasile Plevan. Acesta a spus că maşina este a unui subaltern, iar el nu are maşină, căci a vândut-o şi caută să-şi cumpere alta. „Dimineaţa mă aduce la serviciu soţia cu maşina ei. Seara vin acasă cu troleibuzul”, a precizat Plevan.

Canalul „Observatorul” a apărut pe Telegram în urmă cu câteva luni. Aici sunt postări scurte, care de multe ori reprezintă informaţii false sau scurgeri din Procuratură. Unele din ele reprezintă atacuri directe la persoană. În vizor au nimerit mai multe persoane incomode lui Hlopeţchi, dar şi a clientului său, Ruslan Popov, fost procuror general adjunct, ajuns pe banca acuzaţilor într-un dosar de îmbogăţire ilicită.

Igor Hlopeţchi a relatat de la persoana a treia epopeea sa cu dosarul de la Procuratura Anticorupţie, care a fost intentat de… procurorul Plevan. Avocatul s-a victimizat şi s-a dat aproape că martir al sistemului.

Precizăm că înregistrarea video care l-a dat de gol pe Hlopeţchi a fost postată şi pe un cont fals de pe reţeaua Facebook, pe care i l-a atribuit lui Anatol Mătăsaru. Pe această pagină au fost postate mai multe materiale denigratoare despre activist, fiind numit pedofil şi traficant de droguri. La fel, au fost postate informaţii denigratoare, folosindu-se un limbaj licenţios, despre mai multe persoane care l-au supărat pe avocatul Hlopeţchi. Printre ultimele postări se află şi o fotografie a surorii lui Vasile Plevan, alături de fetiţa sa, însoţită de un comentariu în care este clevetită murdar.

Precizăm că pe „Observatorul” nu au fost publicate niciodată informaţii care să afecteze imaginea lui Ruslan Popov, Alexandr Stoianoglo sau a altor persoane din anturajul lor. Săgeţile au fost îndreptate însă împotriva oamenilor legii care au gestionat dosarele în care aceştia sunt inculpaţi.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu