Crimă

VIDEO// Poliţista care a ucis o femeie şi i-a accidentat sora şi copilul, trimisă în Penitenciarul nr.13

3e7aff5a7eb2803b0219f8fba54674b9678bc433714374f9d4a6d22ba84a10ea
Avatar for Julieta Savitchi

Felicia Guţu, poliţista de 22 de ani care, fiind la volan în stare de ebrietate a ucis o femeie şi i-a rănit copilul şi sora, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată miercuri de către Judecătoria Chişinău.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise, în lipsa învinuitei. Felicia Guţu a refuzat să fie escortată la şedinţă şi a solicitat ca şedinţa să aibă loc în lipsa sa, fiind reprezentată de avocat.

Apărătorul poliţistei a solicitat ca clienta sa să fie plasată în arest la domiciliu, deoarece aceasta şi-a recunoscut vina şi colaborează cu ancheta.

Procurorul pe caz a confirmat că Felicia Guţu şi-a recunoscut vina şi colaborează cu ancheta, însă a solicitat ca aceasta să fie plasată în arest pentru o desfăşurare mai bună a anchetei.

Viorel Gortolomei, avocatul familiei victimei, a comunicat pentru portalul Crime Moldova că clientul doreşte ca poliţista care a comis accidentul să fie recunoscută vinovată şi să fie condamnată cu executare.

Accidentul a avut loc în noaptea de 29, în jurul orei 1:40, în comuna Sîngera, suburbie a Chişinăului. O șoferiță de 22 de ani, care s-a dovedit a fi polițistă, a pierdut controlul volanului mașinii de marca Toyota. Aceasta a intrat cu automobilul  pe trotuar și a lovit în plină viteză o femeie şi două minore.

În localitate era zi de hram, moldovenii sărbătorind-o pe Sf.Maria pe stil vechi. Victimele se întorceau de la un concert al formaţiei Zdob şi Zdub, care evoluase în centrul satului la invitaţia administraţoei publice locale. Trotuarul era la ora respectivă plin de pietoni.

În urma impactului, femeia de 30 de ani, Valentina Bivol, a decedat pe loc, iar fiica ei de 6 și sora de 17 ani au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat că poliţista avea o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. Aceasta ar fi fost în ospeţie la o familie din Sîngera.

Felicia Guţu, care lucra poliţistă de 3 ani, a fost suspendată din funcţie.

Codul penal al Republicii Moldova prevede închisoare de la patru la opt ani de închisoare pentru şoferii care au comis accidente în stare de ebrietate, soldate cu deces sau cu vătămarea gravă a unei persoane.

 

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu