Corupție

Primărița din Măgdăcești, care a cheltuit banii publici ca să-l aducă pe Fuego la Duminica mironosițelor, cu act de constatare de la ANI

liuba
Avatar for Julieta Savitchi

Primărița satului Măgdăcești, Liuba Cojocaru, aflată la finalul celui de al treilea mandat și care se pregătește pentru ca să rămână la conducerea localității încă 4 ani, a încălcat regimul juridic de declarare a averii. Actul de constatare a fost emis de către Autoritatea Națională de Integritate la 18 august 2023, cu câteva luni înainte de alegerile locale.

Actul de constatare se referă și la soțul primăriței, Victor Cojocaru, consiler al raionului Criuleni. Antrerior, alesul raional a fost învinut de de agresare fizică de către două consilșiere raionale. Acestea s-au adresat la poliția locală, care a luat decizii în defavoarea lor.

Potrivit actului de constatare, soții Liuba și Vicot Cojocaru au încăcvat regimul juridic al declarării veniturilor constată încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor prin includerea eronată/incompletă a datelor în declarațiile de avere și interese personale pentru anii 2020, 2021, 2022.

Deși inspectorul de integritate nu a constatat o diferență substanțială dintre veniturile și cheltuielile familiei Cojocaru, a avut dubii în privința remitențelor declarate de soții Cojocaru, vacanța de lux din Turcia, precum și veniturile pe care le-ar fi obținut din comercializarea producției agricole. La fel, a ridicat semne de întrebare și taxele plătite pentru studiile fiului la un liceu prestigios din Chișinău.

Inspectorul de integritate a evitat să se expună asupra casei în care locuiesc soții Cojocaru din 2016, un imobil de lux cu 2 nivele, pe care cei doi aleși locali l-a declarat la doar 52 de mii 160 de lei. Anterior, ANI a decis că prețul derizoriu,la care a fost declarată casa familiei Cojocaru, nu constituie o abatere.

Soții Liuba și Victor Cojocaru au fost de mai multe ori în atenția presei din cauza unor acțiuni contradictorii. Portalul Crime Moldova a scris despre cum a fost sărbătorită cu fast Duminica mironosiților la Mâgdăcești, la care a ținut un recital și interpretul român Fuego.

 

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu