Justiție

VIDEO// Spovedania „notarei lui Plahotniuc”. Olga Bondarciuc pledează nevinovată şi îşi caută de lucru

359564079 1028759724808805 3173999591313896825 n
Avatar for Julieta Savitchi

Fosta notară Olga Bondarciuc, învinuită de implicare în schemele oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, a vorbit în premieră pentru portalul Crime Moldova despre dosarul intentat şi despre problemele cu care se confruntă după retragerea Partidului Democrat de la guvernare.

Olga Bondarciuc a spus că nu este de acord cu faptul că a fost supranumită „notara lui Plahotniuc”, că nu a avut o reaţie specială cu fostul preşedinte al Partidului Democrat, doar că a prestat servicii notariale „tuturor celor care s-au adresat”.

Fosta notară pledează nevinovată şi susţine că a ajuns pe banca acuzaţilor fiind învinuită pe nedrept într-un dosar fabricat în baza unui denunţ a afaceristului Veaceslav Platon.

Olga Bondarciuc ne-a mai spus că se confruntă cu dificultăţi financiare, îşi duce existenţa din ajutorul oferit de tatăl copilului şi de părinţii ei şi se află în căutarea unui loc de muncă, ea fiind „un jurist bun, cu experienţă”. Totodată, fosta notară luptă în instanţă ca să-i fie restituită licenţa pe care Ministerul Justiţiei i-a retras-o, în opinia sa, pe nedrept.

Femeia a mai spus că a fost plecată în Belgia împreună cu fiul ei, care este sportiv de performanţă, dar a decis să rămână acolo când a aflat că i-a fost intentat dosar penal şi chiar a încercat să obţină azil politic, dar a fost refuzată.

Olga Bondarciuc vrea ca dosarul să fie examinat într-un ritm mai accelerat ca să scape mai repede de el. Totodată, fosta notară a renunţat la doi din cei trei avocaţi ai săi, motivând lipsa banilor.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu