Justiție

VIDEO// Combatantul Arslan Safarmatov, trimis pentru 30 de zile în arest la domiciliu

deepin screenshot select area 20230802155357
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul poliţist Arslan Safarmatov, care se afla într-o perioadă de recuperare după ce a fost rănit pe frontul din Donbas, luptând pentru Ucraina, a fost trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile de către Judecătoria Chişinău.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Exepţionale (PCCOCS) îl învinuiesc pe Safarmatov că este conducătorul unei reţele de trafic de droguri din Ucraina în Republica Moldova.

În timp ce era escortat în sala de judecată, Safarmatov a declarat că dosarul este fabricat la comanda unor procurori care ar avea anumite interese şi că aceştia nu au nicio probă. „Am dat declaraţii despre angajaţi de la SIS, despre procurori”, a reuşit să mai spună Safarmatov.

Avocaţii combatantului, la fel au declarat că nu există probe care să-l incrimineze pe clientul lor şi că procurorii se bazează doar pe declaraţia a doi presupuşi traficanţi de droguri care se află în arest la domiciliu. Totodată, partea apărării nu exclude că denunţătorii ar fi dat declaraţii false împotriva lui Safarmatov, la solicitarea procurorilor, ca să scape de penitenciar.

Amintim că Arslan Safarmatov a fost reţinut luni de către PCCOCS şi mascaţii de la SIS după ce i-au făcut percheziţii în casă.

Ulterior, serviciul de presă al PCCOCS a comunicat că Safarmatov este conducătorul unei reţele de traficanţi de droguri şi că acesta ar fi fost denunţat de o ucraineancă care venea în Republica Moldova, reţinută după ce i-au fost găsite droguri ascunse în roţile automobilului.

PCCOCS a precizat că în apartamentul lui Safarmatov au fost găsiţi bani, dar nu au fost găsite droguri.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu