Politic

Premierul Dorin Recean a găsit candidaţii care îi vor înlocui pe miniştrii care au demisionat

nev budova vlady 2019 03 16 01 cropped
Avatar for Julieta Savitchi

Prim-ministrul Dorin Recean a identificat candidaţii care îi vor înlocui pe cei trei minştri care au demisionat săptămâna trecută. Candidaţii urmează să fie acceptaţi de preşedinta Maia Sandu.

Ofiţerul de presă al Guvernului de la Chişinău, Daniel Vodă, a precizat că şeful Cabinetului de minştri va propune astăzi președintei Maia Sandu lista celor trei persoane ce ar urma să ocupe posturile vacante de ministru din Guvern. Funcţionarul a mai comunicat că lista a fost definitivată, dar încă „dar încă se discută modalitatea în care noii potențiali miniștri vor fi anunțați”. Potrivit lui Daniel Vodă, cel mai probabil, lista va fi anunțată oficial în după-amiaza zilei de luni, 17 iulie.

Deşi lista noilor miniştri este ţinută în secret, noi am aflat cine sunt aceştia.

Astfel, la conducerea Ministerului Afacerilor Interne urmează să fie numit Viorel Cernăuţeanu, actualul şef al Inspectoratului General de Poliţie. Acesta a fost şef de direcţie în perioada când la conducerea Ministerului de Interne era Dorin Recean.

Funcţia de ministru al Educației și Cercetării ar putea fi preluată de deputatul PAS Dan Perciun, preşedintele Comisie parlamentare protecţie socială şi familie.

La şefia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale ar putea reveni Andrei Spânu, care a deţinut funcţia respectivă până în februarie 2023, când a demisionat Guvernul condus de Natalia Gavriliţa. Sursele noastre susţin că motivul pentru care lista candidaţilor nu este făcută publică ţine de numele lui Spînu, care a fost criticat pentru contractul semnat cu Gazpromul rusesc privind livrarea gazelor naturale. Începând cu luna februarie, Andrei Spânu este şef al cabinetului preşedintei Maia Sandu.

Trei miniştri din Guvernul de la Chişinău condus de Dorin Recean şi-au dat demisia vineri, 14 iulie. Este vorba despre ministrul de Interne, ministrul Educaţiei şi ministrul Infrastructurii. Premierul Dorin Recean a mulțumit miniștrilor care au plecat din funcție pentru succesele lor și reformele implementate, fără să comunice motivele celor trei demisii.

 

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu