Social

Ce se întâmplă la Aeroportul Internațional Chişinău: zboruri amânate, aglomeraţie şi mascaţi înarmaţi

cz 64b0fa34413418.59716606
Avatar for Julieta Savitchi

Zborurile de pe Aeroportul Internaţional Chişinău au devenit ca o tragere la sorţi pentru moldoveni. Deţinerea unui bilet de călătorie cu avionul nu reprezintă o garanţie că vei ajunge la destinaţie. Amânarea zborului deja nu mai este o surpriză pentru pasageri, în ultima perioadă mai multe zboruri fiind anulate.

Totodată, măsurile sporite de securitate care au fost întroduse la Aeroportul din Chişinău în urma tragicului accident din 30 iunie îi pune în dificultate pe pasagerii nevoiţi să aştepte ore în şir din cauza amânării zborurilor.

„Se fac nişte verificări drastice. Trebuie să te duci cu trei ore înainte de a fi anunţată îmbarcarea ca să reuşeşti. Zborul nostru era planificat pentru ora 16.00. Am fost anunţaţi că se amână până la ora 18.00. În sala de aşteptare era aglomeraţie. A fost închisă o parte din sală, cică nu corespunde criteriilor de securitate. În plus, pestte tot mişună mascaţi înarmaţi. Noi eram cu copilul de doi ani care s-a stresat când i-a văzut. A fost un chin să aşteptăm. După îmbarcare am aşteptat, nu ştiu din care motive, încă o oră în avior. Ne sufocam. Copilul plângea”, ne-a povestit o femeie care a plecat joi cu familia în vacanţă în Grecia.

Vineri, la Aeroportul din Chişinău, un nou scandal, filmat de o pasageră şi distribuit pe reţelele de socializare. Zeci de pasageri care aşteptau cursa spre Heraklion , s-au arătat nemulțumiți, după ce zborul le-au fost amânat de mai multe ori. Nemulțumirea pasagerilor a escaladat când au fost înconjurați de reprezentanții poliției de frontieră, dar și de mascații de la Fulger.

„Nu vă este rușine? Mai sunt de aceștia înarmați? Mai veniți. Aici trebuie să fie închis tot Aeroportul ca să fie decis un zbor. Murim de sete, copii plâng, nu vă doare sufletul?”, a izbucnit o femeie către oamenii legii.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat doar despre sporirea măsurilor de securitate şi dau vina pe fluxul mare de pasageri în perioada estivală.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu