Şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin, şi unii din subalternii săi s-au plâns la pooliţie pe jurnalişti că îi denegrează. Anunţul a fost făcut de Dragalin în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, care a precizat că „au depus plângeri inclusiv la Poliție, la Consiliul Audovizualului sau consiliile responsabile pentru activitatea jurnaliștilor”.
„Vă pot spune că noi ca procurori, mulți, nu sunt eu unica, suntem victime la denigrare, informație falsă, care este publicată, din partea persoanelor iresponsabile. Noi ca procurori putem acționa în așa caz, avem exemple de așa lucruri. Avem procurori din colectivul PA, care au depus plângeri inclusiv la Poliție, la Consiliul Audiovizualului sau consiliile responsabile pentru activitatea jurnaliștilor. Noi ca procurori avem instrumente legale pe care le putem folosi, în cazul în care cineva ne afectează drepturile noastre. La asta m-am referit”, a declarat Veronica Dragalin, răspunzând la întrebarea ce a avut în vedere când a spus ofițerilor să fie atenți la ce se va întâmpla cu Alexandru Musteață de la APP.
Şefa de la Procuratura Anticorupţie a mai spus că procurorii au tot dreptul să-şi protejeze reputaţia şi demnitatea.
Supărarea şefei de la Procuratura Anticorupţie vine după ce luna trecută toată presa moldovenească a scris, iar unele redacţii au şi distribuit înregistrarea audio, de la o adunare în care şi-a ameninţat subalternii că le va pune personal cătuşele în prezenţa „soţiilor, soţilor şi copiilor”. Din acest motiv, Veronica Dragalin a ajuns în vizorul Inspecţiei Procurorilor.
Precizăm că după numirea în funcţia de şefă a Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin a impus restricţii privind comunicarea subalternilor săi cu jurnaliştii, toată informaţia fiind difuzată doar prin intermediul ofiţerului de presă.
Amintim că articolul 9 din Legea privind dreptul la exprimare prevede: „Persoanele care exercită funcţii publice pot fi supuse criticii, iar acţiunile lor – verificării din partea mass-mediei, în ceea ce priveşte modul în care şi-au exercitat sau îşi exercită atribuţiile, în măsura în care acest lucru este necesar pentru a asigura transparenţa şi exercitarea responsabilă a atribuţiilor lor”.