Justiție

Poliția, din nou la casa lui Cristian Rizea

percrizea
Avatar for Julieta Savitchi

Oamenii legii au descins miercuri la casa de lux de pe strada Cireșilor, în care a locuit până la expilyarea din țară fost deputat PSD, Mihai Cristian Rizea, care își ispășește pedeapsa pentru corupție în penitenciarul din Râhova. Este vorba de o casă estimată la aproape jumătate de milion de euro, în garajele căreia se păstrează și un automobil de peste 100.000 de euro, bunurile fiind puse sub sechestru.

În seara zilei de marți, la poarta casei de pe strada Cireșarilor au fost parcate mai multe mașini, inclusiv de poliție. În curte au intrat mai multe persoane, îmbrăcate în civil și în uniform de polițist, au intrat în casă, după care au pus sigilii la uși și au plecat.

masinrizea

Amintim că, în luna mai, procurorul anticorupție Vitalie Costișanu a efectuat o inventariere a bunurilor din casa de lux a lui Rizea de pe strada Cireșilor din Chișinău, după care a sigilat lacătele d la ușă și la poartă. La fel, a fost sigilat și automobilul lui Riyea.

Procuratura Antivorupție i-a intentat lui Rizea un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, alături de fostul deputat fiind bănuită și soția sa, fosta vânzătoare de haine Niculina Ana Maria Suditu, care și-a schimbat numele în Josette Ane Marie Rizea.Aceasta locuiește cu fiul în SUA, iar după extrădarea lui Cristian Mihai Rizea organelor de drept din România a găsit cumpărători pentru casa și mașină. Femeia a renunțat pe ultima sută de metri să vină la Chișinău, după ce a aflat că procurorii au aplicat interdicție pentru înstrăinarea bunurilor.
Cristian Rizea, ex-deputatul român stabilit în Republica Moldova cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, şi-a procurat în noiembrie 2021, o casă la Chişinău de peste 450.000 de euro, pe care a înregistrat-o pe numele soției.

Imobilul se află pe strada Cireşilor dintr-un cartier select din Chişinău în regiunea parcului Valea Morilor, în care locuiesc sau deţin imobile mai mulţi subiecţi din aşa-numitele dezvăluiri ale lui Cristian Rizea. Nu departe se află imobilul cunoscut drept “Casa albă a lui Plahotniuc”, cele două imobile ale lui Ilan Şor, casa fostului director de la SIS, Vasile Botnari, a jurnalistei Angela Gonţa, a familiei regretatului om de afaceri Iurie Luncaşu, a ex-deputatului PDM, condamnat în România pentru acţiuni de corupţie, Valeriu Guma ș.a.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu