Integritate

VIDEO// Viaţă de funcţionar public: primarul oraşului Teleneşti, unul din cei mai bogaţi oameni din localitate

deepin screenshot select area 20230627225109
Avatar for Julieta Savitchi

Primarul oraşului Teleneşti, Vadim Lelic, se află în serviciul public de aproximativ 20 de ani, iar de atunci a reuşit să ajungă proprietarul mai multor imobile şi terenuri din centrul oraşului Teleneşti.

Lelic s-a lansat în afaceri la începutul anilor 2000, cu o casă de schimb valutar, iar în politică a venit cu ajutorul Partidului Popular Creştin Democrat al lui Iurie Roşca, ajungând consilier local. În 2005, când Roşca a votat cu comuniştii, consilierii PPCD din Teleneşti au părăsit formaţiunea. Nu şi Vadim Lelic, care ar fi fost ajutat de fostul lider PPCD să-şi procure o moară din România.

După evenimentele din aprilie 2009, Lelic a părăsit PPCD şi a aderat la PLDM, ca în preioada guvernării lui Plahotniuc să adere la PDM. După retragerea democraţilor de la putere, primarul de Teleneşti a părăsit Partidul Democrat şi a revenit la PLDM.

Vadim Lelic se află la al patrulea mandat de primar. Primul mandat de primar, în 2007, Vadim Lelic l-a câștigat având o susținere masivă din partea Partidului Popular Creștin Democrat, pe atunci foarte popular în raionul Telenești, baștina liderului acestei formațiuni, Iurie Roșca. În 2008 majoritatea pepecediștilor din Telenești a rupt relațiile cu partidul, invocând divergențele cu politica promovată de liderul formațiunii și au aderat la PLDM. Alegerile generale locale din 2011 și 2015 Vadim Lelic le-a câștigat detaşat sigur de ceilalţi concurenţi, deja ca reprezentant al Partidului Liberal Democrat. Ultimul mandat a fost câştigat ca membru al echipei PDM.

În anii 2021 şi 2022, Vadim Lelic şi-a sporit averea cu două terenuri, evaluate la 400.000 lei, şi un spaţiu comercial pentru care a scos din buzunar 980.000 de lei.

Vadim Lelic a declarat că toate bunurile pe care le deţine au fost procurate înainte să ajungă primar şi că este în afaceri din 2000. Edilul a precizat că de când este primar, nu se mai ocupă el de afaceri dar soţia sa.

Consilierul local, Grigore Iliescu, ne-a condus pe la toate proprietăţile înregistrate pe numele lui Vadim Lelic, dar şi pe la acelea înregistrate pe numele unor persoane interpuse.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu