Justiție

Lupta dintre doi foşti şefi de procuratură: ex-şef al Procuraturii Anticorupţie a pierdut procesul civil împotriva fostului şef al Procuraturii Chişinău

morari 1920x1020 c default
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a pierdut procesul de judecată intentat împotriva fostului şef al Procuraturii municipiului Chişinău, Ion Diacov pentru apărarea cinstei, demnităţii şi reputaţiei personale.

Judecătoria Chişinău a pronunţat doar dispozitivul deciziei, hotărârea motivând urmează să fie pronunţată mai pe urmă.

Viorel Morari a solicitat în cererea de judecată ca Diacov să dezmintă o declaraţie, făcută în cadrul interviului din august 2021 oferit postului de radio Europa Liberă. „Până acum ședea în spate Chitoroagă, acum o să stea Morari, Morari o să conducă procuratura, Morari s-a activizat… Iată, Morari acum a propus: „Stoianoglo, la pușcărie!”. Morari dictează din spate, Morari are un țuhal de dolari, el doarme pe dolari, el are bani de vândut și el nu se teme. El nu vrea funcția înapoi, lui să-i dea garanție că n-au să-i facă nimic și să-i dea voie să se ocupe cu treburile lui. Atât!”, a declarat atunci Diacov.

Solicitat de echipa Crime Moldova, Viorel Morari a declarat că nu cunoaşte motivele pentru care instanţa a luat decizia respectivă. „Probabil, a considerat declaraţia lui Diacov o judecată de valoare”, a opinat Morari.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu