Social

VIDEO// Primarul de Teleneşti, luat în furci de orăşenii nemulţumiţi de majorarea tarifelor la apă potabilă

354464215 918986129399255 3460076565526070230 n
Avatar for Julieta Savitchi

Locuitorii oraşului Teleneşti au protestat în faţa Primăriei oraşului Teleneşti în legătură cu majorarea tarifilului la apă de la 24 la 41 de lei. Teleneştenii spun că nu îi va ţine buzunarul să achite facturile şi au dat vina pe primarul oraşului, Vadim Lelic, de situaţia creată.

„Primarul şi-a pus rudele la conducerea întreprinderii Apă-Canal Teleneşti şi aceştia în loc să lucreze, se joacă la calculator. Şi ată că au pierderi de 70 de mii lei. Lor le este convenabil să fie majorat tariful, ca să aibă de unde fura mai mult”, a declarat un protestatar.

Vadim Lelic a declarat că el nu poartă nicio vină, dar va căuta bani pentru a oferi compensaţii păturilor vulnerabile. „Apă-Canal Teleneşti a prezentat datele la ANRE şi ei ei au decis să majoreze tariful. Ca să nu ajungem la situaţia dată, eu am propus la o şedinţă a Consiliului orăşenesc să majorăm tariful diferenţiat, dar nu am fost susţinut de consilieri”, s-a justificat edilul.

Cei veniţi la protest nu s-au lăsat convinşi de argumentele lui Vadim Lelic.

O consilieră a spus că urmează să fie contestată în instanţă decizia ANRE privind majorarea tarifului la apă şi va fi dispus un audit pentru a determina care sunt pierderile şi cheltuielile de la Apă-Canal Teleneşti.

Vadim Lelic a dat de înţeles că aceasta nu este cea mai bună idee şi dacă locuitorii din Teleneşti nu vor accepta să plătească tarife mai mari, ar putea să rămână fără apă la robinet.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu