Justiție

VIDEO// „Spravka” lui Dodon mai aşteaptă. Fostul preşedinte a atacat din nou procurorii

345906158 262532729516761 3792055422857858547 n
Avatar for Julieta Savitchi

Examinarea dosarului penal în care fostul preşedinte Igor Dodon şi soţia sa sunt învinuiţi de fals în acte publice a fost pus pe pauză. Procurorii au solicitat ca dosarul să fie examinat în complet format din trei judecători.

Igor Dodon nu a ezitat să atace procurorii care i-au înaintat învinuirea. „Noi ne prezentăm la ședințele de judecată. Considerăm că acest proces, numit generic „Spravka”, a procurorului de la Procuratura Anticorupție este o rușine pentru tot sistemul judecătoresc. Atunci, când împotriva mea sunt unele acuzații destul de grave, trădare de patrie și etc, văzînd că nu au niciun succes au deschis dosarul „Spravka”. Acest proces de judecată este o farsă. Sunt ferm convins că rezultatul acestor dezbateri va fi achitarea totală. Astăzi ședința a fost anulată”, a declarat Igor Dodon.

Fostul şef al statului şi presupuşii săi complici, Galina Dodon şi un medic de familie, sunt învinuiţi că, „ de comun acord, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare”.

Conform certificatului prezentat de Igor Dodon în instanţă pentru a obţine permisiunea să părăsească Republica Moldova, fiul său mai mic a suferit de Covid şi avea nevoie de o reabilitare într-o salină din România.

Instanţa a acceptat demersul avocaţilor fostului preşedinte, însă procurorilor li s-a părut dubios cazul, au ridicat arhivele medicale şi au constatat că era vorba de un fals. Astfel, plecarea cuplului Dodon a fost contramandată.

Din cauza interdicției din partea procurorului pe caz ca soția să ne însoțească, dar și a presiunilor și persecutărilor la adresa medicilor care au eliberat prescripția pentru reabilitare, dar și asupra membrilor familiei mele, am decis să renunțăm la această deplasare. Vom căuta soluții alternative de tratament în țara noastră”, a scris Dodon pe rețele.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu