Justiție

VIDEO// Schemele lui Plahotniuc, secret comercial. Dosarul de învinuire a ex-deputatului Vladimir Andronachi, examinat cu uşile închise

deepin screenshot select area 20230519161006
Avatar for Julieta Savitchi

Examinarea dosarului penal în care fostul deputat Vladimir Andronachi este învinuit de frauda bancară în interesele organizaţiei criminale conduse de Vladimir Plahotniuc se va face cu uşile închise.

Decizia a fost luată vineri, 19 mai, de către magistratul Gheorghe Balan de la Judecătoria Chişinău, la solicitarea avocaţilor fostului deputat.

Vladimir Andronachi şi avocatul Oleg Mâţă au refuzat să ne comunice de ce au solicitat ca şedinţele să fie închise.

Procurorul anticorupţie Gheorghe Iapără a evitat să facă declaraţii pe motiv că nu a analizat încheierea emisă de judecător.

Puţin mai cooperant s-a dovedit a fi Vladimir Moşneaga, un alt avocat al lui Andronachi, care a dezvăluit că şedinţele de judecată vor fi secrete pentru a păstra secretul comercial.

Procurorii îl acuză pe fostul deputat care a fost fugar o perioadă că a prejudicia statul cu peste 26 de milioane lei. statul Republica Moldova a fost prejudiciat cu suma de peste 26 milioane lei. „Respectiv, au fost spălați banii sustrași în sumă de peste 1 milion dolari şi aproximativ 800 000 euro în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și companiilor din cadrul grupului criminal organizat condus de către Vladimir Andronachi, astfel creând condițiile necesare pentru stratificarea și integrare a banilor sustrași în circuitul legal național și al altor țări”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu