Justiție

VIDEO// Supărat că a fost deconspirată dispariţia discului cu probe în dosarul Veaceslav Platon, un procuror a cerut ca operatorul Crime Moldova „să părăsească ţara”

deepin screenshot select area 20230519134652
Avatar for Julieta Savitchi

Procurorul anticorupţie Vitalie Codreanu a solicitat vineri, 19 mai, ca operatorul Crime Moldova „să părăsească ţara” pentru că a filmat şi a făcut publice imagini de la şedinţa de judecată în care s-a constatat dispariţia din dosarul de învinuire a lui Veaceslav Platon a CD-lui cu probe video.

„Trimiteţi-mă deja în Magadan”, a replicat în glumă Anatol Mătăsaru. Judecătorul Petru Păun i-a făcut observaţie acuzatorului şi acesta s-a corectat cu „Mătăsaru să părăsească sala”.

Vitalie Codreanu a invocat că plasarea imaginilor cu pierderea discului din dosar reprezintă lipsă de respect faţă de instanţă şi afectează imaginea justiţiei.

Avocaţii lui Platon s-au expus împotriva demersului procurorului.

Magistratul Păun a admis solicitarea lui Vitalie Codreanu, iar Mătăsaru a solicitat să-i fie eliberată o copie a încheierii.

Un CD cu înregistrări video şi audio, care-l incriminează pe Veaceslav Platon de corupere a mascaţilor din batalionul „Pantera” a dispărut din dosar. Dispariţia probei a fost depistată la şedinţa de marţi, 2 mai, când urma să fie vizionat CD-ul.

Judecătorul Petru Păun a declarat că nu a văzut niciun un CD în dosar şi a presupus că s-ar fi pierdut în timp ce dosarul a fost transferat de la Curtea de Apel la Judecătoria Chişinău.

Ulterior s-a spălat pe mâini şi Procuratura Anticorupţie.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu