Politic

VIDEO// Şedinţă pe muchie de cuţit la Curtea Constituţională. Cum avocaţii lui Ilan Şor luptă ca partidul clientului lor să nu fie scos în afara legii

344308118 618908876822612 4148698598403847088 n
Avatar for Julieta Savitchi

Şedinţa Curţii Constituţionale (CC), la care urmează să se decidă soarta Partidului Şor, se desfăşoară cu scântei.

Mai întâi, reprezentanţii formaţiunii politice au solicitat să fie verificate procurile avocaţilor Guvernului, dacă au fost aprobate prin hotărâri votate de Cabinetul de miniştri, şi ca aceştia să fie înlăturaţi din proces dacă nu există astfel de hotărâri.

CC a respins demersul respectiv.

După aceasta, avocaţii lui Şor au venit cu o cerere de recuzare a preşedintelui Curţii Constituţionale, Nicolae Roşca pe motiv că în 2017 a prestat servicii juridice pentru actuala preşedintă, Maia Sandu. Instanţa a acceptat să examineze proba video prezentată de avocaţii formaţiunii.

În imagini, Roșca apare alături de mai mulți membri PAS, la un protest și alături de Maia Sandu, în perioada când era avocatul ultimei. După vizionare, magistrații au luat o pauză tehnică.

Dacă cererea de recuzare a lui Roşca va fi acceptată, atunci sesizarea privind scoaterea Partidului Şor în afara legii ar putea fi examinată de 4 judecători, cu riscul unui echilibru de opinii, fapt care ar putea face dificilă adoptarea deciziei.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu