Crimă

VIDEO// Preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, cercetat de poliţie. Ar fi lovit un activist

344278899 639109734216245 2908323111692764111 n
Avatar for Julieta Savitchi

Preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, fruntaş al Partidului Şor, este cercetat de Poliţia din sectorul Ciocana pentru că ar fi lovit un activist. Ţurcanu respinge învinuirile.

Plângerea a fost depusă de medicul din Chişinău, Marin Andoni, care în timpul liber face activism civic. În înregistrartea video, făcută de Andoni, se aude cum acesta o întreabă pe vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, dacă încălzesc în Izolatorul CNA, la care aceasta răspunde că este foarte răcoare. Apoi se aude din nou Marin Andoni: „Nu pune mâna, măi dihore! Domnul poliţist! Eu am să depun o plângere pe tine, dihore sur ce eşti tu!”. În acest moment îmn imagine apare Dinu Ţurcanu, care o urmează pe Marina Tauber.

„La data de 2 mai am mers la Judecătoria Ciocana ca să văd cum decurge procesul de eliberare a mandatului de arestare pe numele Marinei Tauber. Dinu Ţurcanu, care venea din urma ei, s-a apropiat de minepe la spate şi m-a lovit puternic cu pumnul în umăr, aproape să-mi pierd echilibrul. A doua zi, umărul mă durea foarte tare, era umflat, am mers la medicul legist ca să constate leziunea, apoi am depus o plângere la poliţie”, ne-a comunicat Andoni.

Solicitat de echipa Crime Moldova, Dinu Ţurcanu a declarat că nu l-a lovit pe Andoni, dar numai l-a împins pentru că l-a călcat pe picior. „Eu nu-l cunosc. Era un provocator, se ţinea scai de noi, provocându-ne în fel şi chip. Iar în faţa Judecătoriei, m-a călcat pe picior. Ce aveam să fac? L-am împins. Dar nu l-am lovit”, s-a justificat fruntaşul Partidului Şor.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu