Integritate

DOC// Cum a fost scos basma curată un procuror, care a ajuns la poliţie în seara de Revelion pentru că a făcut scandal în familie

deepin screenshot select area 20230508213946
Avatar for Julieta Savitchi

Procurorul Victor Darii din Donduşeni, găsit vinovat de Inspecţia Procurorilor pentru că, la începutul lunii septembrie a anului trecut, a condus maşina după ce a băut o bere, a fost absolvit de răspundere disciplinară după ce a ajuns, la începutul anului 2023, în custodia poliţiei pentru că a făcut scandal în familie, fiind în stare de ebrietate.

Potrivit deciziei Comisiei de Disciplină şi Etică, la 2 ianuarie 2023, ora 02.30, soţia procurorului a solicitat ajutorul poliţiei pe motiv că soţul a venit beat acasă şi face scandal. Ulterior, femeia şi-a retras acuzaţiile. Aceasta a spus că soţul doar i-a reproşat, pe un ton ridicat, că a plecat mai devreme de la petrecere.

Într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Procurorilor(CSP) de către Inspectoratul de Poliţie al sectorului Botanica al municipiului Chişinău, se confirmă că incidentul cu Victor Darii a avut loc în noaptea de 2 ianuarie, când soţia acuzatorului a solicitat intervenţia poliţiei pentru că soţul este violent.

Membrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Cebotari, a comunicat că va contesta decizia la Consiliu.

Amintim că, la finele anului trecut, Comisia de Etică şi Disciplină a CSP a pornit o procedură disciplinară pe numele lui Victor Darii, după ce Inspecţia Procurorilor a constatat în acţiunile acuzatorilor din Donduşeni abateri disciplinare pentru că a condus automobilul după ce a consumat bere şi i-a insultat pe angajaţii unei benzinării din Donduşeni.

Angajaţii benzinăriei susţin în plângerile lor că Victor Darii şi poliţistul Eugen Chişcă s-ar fi înfuriat după ce le-au refuzat să le vândă bere, pe motiv că este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice pe timp de noapte. Aceştia i-au ameninţat pe vânzători că sunt de la procuratură, le vor face controale, că berea este prea scumpă şi că vor avea probleme. După părerea celor doi petiţionari, procurorul şi poliţistul ar fi fost în stare de ebrietate.

Ulterior, cei doi au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce consumă berea în maşină, la volan fiind procurorul Darii. După ce au băut berea, oamenii legii au plecat cu maşina, la volan fiind procurorul.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu