Corupție

VIDEO// Câţi bani a cheltuit Primăria Măgdăceşti pentru a sărbători Duminica mironisiţelor, la care a participat şi preşedintele Parlamentului

344088166 687765676439491 164053558059049106 n
Avatar for Julieta Savitchi

Primăria satului Măgdăceşti ar fi cheltuit cel puţin 200.000 de lei pentru a sărbători cu fast Duminica mironosiţelor, la care a fost prezent şi preşedintele Parlamentului Igor Grosu.

Surse din cadrul administraţiei locale ne-au comunicat că evenimentul a avut loc în restaurantul „La plopi” din localitate, unde meniul pentru o persoană este în jur de 500 de lei, iar la eveniment ar fi participat circa 450 de persoane. Mai mult, toate femeile au plecat de la eveniment cu flori din partea primăriţei Liuba Cojocaru.

Aceleaşi surse afirmă că interpretul român Fuego a ţinut un recital de 2 ore, pentru care ar fi fost remunerat cu 5000 de euro. Interpretul şi-a făcut apariţia ducând-o de mână pe primăriţă, cu cuvintele „aplauze pentru doamna primar”.

Nu a evitat să vină cu laude nici speakerul Igor Grosu: „Norocul meu este că în politică am fost înconjurat de femei. Aveţi o comunitate model şi acestea nu sunt complimente gratuite. Eu cred că multe sate ar dori să fie la fel. Eu vă felicit şi promist să aducem resurse ca să construim Europa la noi acasă”.

Banii pentru eveniment ar fi fost luaţi din bugetul local de 350.000 de lei, votat de consiliu pentru servicii de protocol în anul curent.

Evenimentul s-a desfăşurat în an electoral şi a coincis cu trecerea Liubei Cojocaru de la PLDM la PAS, aceasta urmând să candideze pentru un nou mandat, doar că de această dată din partea partidului aflat la guvernare.

Numele Liubei Cojocaru a figurat în mai multe anchete jurnalistice, în care au fost deconspirate scheme de delapidare a banilor publici, dar şi problemele de integritate ale familiei Cojocaru.

Duminica a 3-a după Paști, este sărbătorită Duminica mironosițelor: Maria Magdalena, Maria lui Cleopa, Salomeea, Suzana, Ioana, Marta şi Maria. În Duminica Mironosițelor sunt cinstite femeile care, potrivit Evangheliei, au venit la mormântul Mântuitorului cu miruri, au găsit mormântul gol, devenind astfel primele vestitoare ale învierii lui Hristos.

Conform tradiţiei, de Duminica mironosiţelor, femeile creştine, după liturghie, împart hrană celor nevoiaşi.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

Lasă un comentariu