Drepturile omului

VIDEO//Preşedintele raionului Orhei, unul din organizatorii protestelor din centrul capitalei, reţinut de două ori pe parcursul unei zile şi impus să treacă testul la alcoolemie

344206941 1547594042433078 5041928909041499092 n
Avatar for Julieta Savitchi

Preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, unul din organizatorii protestelor finanţate de fostul deputat fugar, Ilan Şor, a fost reţinut de două ori pe parcursul zilei de duminică, 7 mai, în timp ce mai mulţi simpatizanţi ai formaţiunii au venit în centrul capitalei să protesteze împotriva guvernării. Una din reţineri a fost surprinsă de echipa Crime Moldova.
Dinu Ţurcanu a fost reţinut şi escortat iniţial la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani. După ce a fost documentat şi eliberat de poliţişti, fruntaşul Partidului Şor a băut o bere rece, apoi a urcat în troleibuz şi a plecat.

Ţurcanu a fost reţinut în scurt timp de un echipaj de poliţie şi scos din unitatea de transport la staţia de troleibuz „Gara Visterniceni”, pe motiv că ar fi fost în stare de ebrietate.

Eu am fost deja la poliţie, am fost identificat. Eu mergeam cu troleibuzul, mă duceam acasă, trei echipaje de poliţie s-au luat din urma troleibuzului, m-au scos. Ce drept aveţi? Nu merg nicăieri, nici la un fel de testare. Doar dacă îmi puneţi cătuşele”, s-a opus Ţurcanu.

Dumneavoastră nu aveaţi dreptul să consumaţi băuturi alcoolice în loc public”, i-au reproşat oamenii legii.

În cele din urmă, Dinu Ţurcanu a fost dus de poliţişti la Dispensarul narcologic de pe strada Grenoble din Chişinău.

Echipa Crime Moldova nu a reuşit să-l prindă pe preşedintele raionului Orhei. Medicii de la dispanser ne-au comunicat că Dinu Ţurcan a fost testat după ce a fost adus de poliţişti, apoi a plecat neînsoţit.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu