Crimă

VIDEO// Cum va fi judecat şoferul, învinuit de decesul biciclistului de 12 ani

344295648 1263022324590251 5152775923526155057 n
Avatar for Julieta Savitchi

Conducătorul auto care a spulberat doi biciclişti lângă Stăuceni, dintre care unul, în vârstă de 12 ani, a decedat, va fi judecat în procedură generală, iar procurorii vor fi nevoiţi să-i demonstreze vina.

Judecătoria Chişinău a respins joi, 4 mai, solicitarea de examinare a cauzei penale în procedură simplificată, pe motiv că inculpatul şi-a recunoscut vina doar parţial. Acesta a spus că recunoaşte că a tamponat copiii, dar nu este vinovat, deoarece aceştia au apărut brusc în faţa lui în momentul când manevra de pe o bandă de circulaţie pe alta.

Astfel, inculpatul a pierdut şansa de a primi o pedeapsă mai blândă dacă va fi găsit vinovat.

La şedinţa de joi s-au prezentat părinţii victimei, cel de al doilea biciclist, care are statut de parte vătămată, precum şi reprezentanții Asociației de Cicliști, care au susținut familiile celor doi minori accidentați, dintre care unul a murit.

Accidentul s-a produs în după amiaza zilei 21 februarie, în apropiere de comuna Stăuceni. Un şofer a efectuat o manevră de depăşire, în timpul căreia a lovit doi bicicliști minori care se deplasau regulamentar și fiind echipaţi corespunzător.

Ulterior s-a stabilit că şoferul era lipsit de dreptul de a conduce în urma unei sentinţe pronunţate de Judecătoria Comrat pentru că a fost prins beat la volan.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu