Justiție

Veaceslav Platon „sare în ajutor” procurorilor care îl acuză de tentativă de corupere: „Avem cinci copii ale discului pe care l-aţi pierdut”

platon 01062021 50 scaled 1
Avatar for Julieta Savitchi

Controversatul afacerist Veaceslav Platon, care se ascunde de aproape doi ani la Londra, a reacţionat la noutatea că s-a pierdul CD-ul cu probe video şi audio din dosarul în care este învinuit de escrocherie şi tentativă de corupere. Controversatul afacerist a declarat că deţine cinci copii ale înregistrărilor şi este gata să ofere una în locul celei dispărute.

Informațiile despre conținutul discului lipsă sunt false și fără nicio bază temeinică. Vreau să mulțumesc tuturor celor care sunt pentru dreptate. Avem 5 copii ale discului lipsă și un proces verbal de examinare a acestuia. Am făcut acest lucru în avans, presupunând că discul ar putea fi pierdut. Pe acest disc există dovezi despre modul în care angajații din batalionul „Pantera” au estorcat de la mine, apoi m-au acuzat de contrariul. Acest disc este principala dovadă a nevinovăției mele. Procurorii sunt cei care au fost interesați de dispariția acestui disc din cauza penală. Dacă cineva, oricare dintre mass-media este gata să publice acest disc, eu pot să-l ofer și sunt gata să ofer şi o opinie de specialitate cu privire la conținutul acestui disc pentru publicare”, a scris Platon pe Facebook.

Precizăm că procurorul anticorupţie, Vitalie Codreanu, a respins în şedinţa de judecată din 2 mai propunerea avocaţilor lui Platon de a reabilita probele audio şi video în baza înregistrărilor pe care le deţin aceştia.

Un CD cu înregistrări video şi audio, care-l incriminează pe Veaceslav Platon de corupere a mascaţilor din batalionul „Pantera” a dispărut din dosar. Dispariţia probei a fost depistată la şedinţa de marţi, 2 mai, când urma să fie vizionat CD-ul.

Judecătorul Petru Păun a declarat că nu a văzut niciun un CD în dosar şi a presupus că s-ar fi pierdut în timp ce dosarul a fost transferat de la Curtea de Apel la Judecătoria Chişinău.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu