Integritate

VIDEO// Învinuit de îmbogăţire ilicită, fostul procuror Igor Popa vrea bani de la stat

341100760 742707164163486 5313594008991475504 n
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul procuror general adjunct, Igor Popa, insistă în instanţa civilă ca statul să-i dea 200.000 de lei pentru „repararea prejudiciului cauzat prin acţiunile ilicite ale organelor de cercetare penală şi de anchetă preliminară, ale procuraturii şi ale instanţelor judecătoreşti”. Fostul acuzator a acţionat Ministerul Justiţiei în instanţa civilă înainte ca instanţa penală să se expună asupra vinovăţiei în cele două dosare penale în care are statut de inculpat şi învinuit.

Fostul acuzator pretinde că la plecarea din sistem, din cauza dosarelor înaintate pe numele său, nu i-a fost achitată îndemnizaţia uncă, de care beneficiază procurorii.

Igor Popa a refuzat să ne ofere detalii şi a înaintat un demers că să fie interzisă filmarea şedinţei de judecată. Demersul a fost admis de instanţă.

Reprezentantul Ministerului Justiţiei a precizat că mai este un dosar civil în gestiunea altui magistrat, în care Igor Popa are pretenţii similare.

Precizăm că examinarea dosarului în care fostul procuror general adjunct Igor Popa este învinuit de fals în declaraţii publice bate pasul pe loc. Completul de judecată prezidat de magistrata Djeta Chistol nu a reuşit timp de mai bine de un an să desfăşoare şedinţa preliminară.

Şedinţele de judecată au fost amânate din diferite motive: nu s-a prezentat avocatul, nu s-a prezentat inculpatul din motive de sănătate, s-au depus cereri de recuzare a procurorului Petru Iarmaliuc şi de desfăşurare a procesului cu uşile închise pentru a evita prezenţa jurnaliştilor.

Acesta este primul dosar pe numele lui Igor Popa care a ajuns în instanţă, în gestiunea procurorilor anticorupţie fiind un alt dosar pentru îmbogăţire ilicită.

Igor Popa a fost reţinut pe 9 noiembrie 2021, pe numele lui fiind intentat şi un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită. Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele lui Igor Popa în baza unei investigaţii jurnalistice pe Portalul Anticoruptie.md despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu