Integritate

Ce nu trece la Criuleni, este bun pentru Orhei. Procurorul din dosarul pepenilor verzi, uns şef în raionul condus de partidul lui Ilan Şor

alexandru machidon 740x480 1
Avatar for Julieta Savitchi

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat candidatura acuzatorului Alexandru Machidon pentru interimatul funcţiei de şef al Procuraturii ia de șef interimar al Procuraturii raionului Orhei, desemnat printru-un ordin de către procurorul general interimar, Ion Munteanu. În luna martie a anului curent, CSP a respins candidatura lui Alexandru Machidon pentru funcţia de şef al Procuraturii raionului Criuleni, din motive de integritate.

În 2012, omul legii a procurat un automobil BMW 530D, pe care l-a declarat la preţul de 10.000 de lei. În 2021, Machidon a vândut automobilul cu 100.000 de lei.

În 2020, acuzatorul a primit o donație în sumă de 5 000 EUR de la cetăţeanul Nicolae Ionichi. Întrebat de jurnalişti cine este acest cetăţean pentru el, acuzatorul a evitat să discute la subiect și să dea explicații.

La şedinţa din 2 mai, CSP a găsit o scuză pentru Machidon: a declarat la Fisc creşterea de capital în urma vinderii automobilului.

Alexandru Machidon a ajuns în atenţia presei în 2016, după ce a gestionat dosarul şi a solicitat cinci ani de închisoare pentru o tânără familie, învinuită că a furat trei pepeni verzi, estimaţi la 113 lei.

Întrebat la şedinţa CSP despre acest caz, acuzatorul a răspuns că toţi sunt egali în faţa legii.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu