Politic

Nu a reuşit să-şi sărbătorească ziua de naştere alături de şef. Marina Tauber, reţinută în timp ce lua cursa spre Israel

deepin screenshot select area 20230501111751
Avatar for Julieta Savitchi

Deputata Partidului Şor, Marina Tauber, a fost reţinută luni, 1 mai, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, înainte de a pleca în Israel. Procuratura Anticorupţie a anunţat că la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, „pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei”.

Înainte de a fi reţinută, Marina Tauber a transmis live un mesaj video de la intrarea în aeroport. Deputata, învinuită în dosarul finanţării ilegale a Partidului Şor, a anunţat că se simte bine pentru că este ziua ei de naştere şi a fost felicitată de multă lume pe parcursul nopţii. Un alt motiv de bucurie pentru vicepreşedinta Patidului Şor este că reprezentanta formaţiunii a luat cele mai multe sufragii la scrutinul de duminică când găgăuzii şi-au ales başkanul.

Marina Tauber anunţat că pleacă în Israel penru un control medical, cunoaşte că vor să o aresteze din nou şi a promis să le „mulţumească” pentru aceasta în timpul apropiat procurorilor şi preşedintei Maia Sandu.

„Am planificat azi să plec în străinătate, deplasarea era planificată de mult. Am nevoie de o vizită medicală și nu știam că o să fie ședință de judecată în privința mea, în legătură cu schimbarea măsurii. Vreau să-i anunț pe toți să nu-și facă griji, eu plec pe câteva zile și revin joi dimineața, am și bilet retur. Am nevoie de această plecare, pentru că nu am avut posibilitate să fac acest lucru anterior și nu știam de planurile procurorilor”, a precizat Tauber.

Precizăm că, în luna februarie a anului curent, Curtea de Apel Chişinău a anulat controlul judiciar pentru Tauber, aceasta primind undă verde pentru călătoriile din afara ţării.Deputata Partidului Şor, Marina Tauber, a fost reţinută luni, 1 mai, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, înainte de a pleca în Israel. Procuratura Anticorupţie a anunţat că la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, „pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei”.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu