Justiție

DOC//Eduard Bulat a mai rămas fără o şansă. Adjuncţii interimari ai procurorului general rămân în funcţie

eduard bulat
Avatar for Julieta Savitchi

Curtea de Apel Chişinău a respins plângerea fostului procuror general interimar, Eduard Bulat, care a pus la îndoială legalitatea deciziei Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) şi ordinul procurorului general interimar, Ion Munteanu, prin care Igor Demciucin şi Aliona Nesterov au fost puşi să asigure interimatul funcţiilor de procuror general adjunct.

Curtea de Apel Chişinău şi-a motivat încheierea prin faptul că în instanţa de contencios administrativ se poate adresa orice persoană căruia i-a fost lezat un drept personal, în cazul dat însă reclamantul s-a referit la numirea în funcţie a două persoane.

Completul de judecată a precizat că Eduard Bulat nu mai poate să se adreseze în instanţa de contencios administrativ cu o altă cerere pe acelaşi caz, însă încheierea adoptată este cu drept de atac în Curtea Supremă de Justiţie.

Fostul adjunct al procurorului general interimar, Eduard Bulat, a fost demis prin ordinul nr. 76/p din 18 ianuarie 2023.

În culisele acestei demisii ar fi stat multiple negocieri. Bulat ar fi cerut funcția de șef sau adjunct la PCCOCS, dar a fost refuzat. În schimb, i s-a propus o funcție de procuror de rând într-o procuratură de sector, pe care Bulat a refuzat-o.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu