Justiție

„Contele Monte Cristo de Moldova” a scăpat de penitenciar. Fostul deputat Vladimir Andronachi revine acasă după aproape jumătate de an de arest preventiv

339580969 1900615036960465 2513541116984264364 n
Avatar for Julieta Savitchi

Ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi, considerat o piesă importantă în schemele de devalizare a sistemului bancar, puse la cale de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, a scăpat de Penitenciarul nr.13 după aproape jumătate de an de arest preventiv. Decizia a fost luată spre sfârşitul zilei de miercuri, 19 aprilie, de magistrata Tatiana Bivol de la Judecătoria Chişinău, care a dispus transferarea lui Andronachi în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Astfel, s-au soldat cu succes eforturile apărătorilor dostului deputat, care au plâns în instanţă şi l-au comparat cu contele Monte Cristo.

Decizia însă i-a nemulţumit pe procuror care sunt gata să contesteze decizia în instanţa ierarhic superioară pentru a-l vedea din nou după gratii pe omul lui Plahotniuc.

Amintim că, Vladimir Andronachi a fost reţinut la 2 noiembrie 2022, în Ucraina, şi extrădat în aceeaşi zi poliţiştilor de frontieră moldoveni.

Procurorii îl acuză pe fostul deputat care a fost fugar o perioadă că a prejudicia statul cu peste 26 de milioane lei. statul Republica Moldova a fost prejudiciat cu suma de peste 26 milioane lei. „Respectiv, au fost spălați banii sustrași în sumă de peste 1 milion dolari şi aproximativ 800 000 euro în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și companiilor din cadrul grupului criminal organizat condus de către Vladimir Andronachi, astfel creând condițiile necesare pentru stratificarea și integrare a banilor sustrași în circuitul legal național și al altor țări”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu