Crimă

„Car Vertical la fete în Moldova”. Schema de făcut bani din viaţa intimă a tinerelor femei

telegram 1 1200x800 1
Avatar for Julieta Savitchi

Sute de femei tinere din Republica Moldova au fost incluse într-o bază ilegală de date privind viaţa lor personală. Datele despre viaţa intimă a tinerelor puteau fi accesate contra plată pe canalul „Car Vertical. La fete în Moldova” de pe reţeaua Telegram.

„Car Vertical” este un serviciu online care oferă detalii despre utilizarea automobilelor prin verificarea seriei de șasiu. Scopul este de a ajuta cumpărători de mașini second-hand să evite achiziționarea automobilelor cu probleme.

Astfel, administratorii grupului, prin asociere de cuvinte, compară femeile cu vehicolele. Prezentând detalii din viaţa intimă a tinerelor.

Consecinţele pentru fetele care s-au regăsit pe acest canal sunt grave. Unele femei au ajuns la divorţ, unele au fost bătute de către parteneri sau rude, iar altele au fost pe cale să-şi pună capăt zilelor după ce pe Telegram au fost publicate informaţii despre relaţiile lor anterioare.

Poliţia a intentat un dosar penal şi a reuşit să blocheze canalul. Însă fenomenul a luat amploare, aşa zisele anchete fiind publicate pe alte grupuri de pe reţelele de socializare.

,,Afacerea” cu femei

Canalul „Car Vertical” de pe Telegram a fost fondat cu câteva luni în urmă. Iar în scurt timp numărul abonaţilor a ajuns la peste 30.000 de mii.

Administratorii canalului susţin că scopul lor este de a arăta „probegul” (kilometrajul) fetelor pentru ca bărbaţii să cunoască despre trecutul partenerelor lor.

La început, accesul era gratuit. Ulterior a fost instituită o taxă de 300 de lei pentru abonare.

„Car Vertical” conţine sute de profiluri. Fiecare profil include numele fetei, o fotografie, datele de contact şi informaţii despre relaţiile sexuale pe care le-ar fi avut tânăra în trecut. Sunt peste 5000 de poze și video 18+ cu fete filmate pe ascuns, screen-uri din conversații private, video-uri de pe camerele de supraveghere din casă.

Contul Car Vertical

Contul Car Vertical/ Sursa foto: Telegram

Mai multe fotografii şi video sunt trucate sau realizate cu ajutorul inteligenţei artificiale. Pentru obţinerea informaţiei se „colaborează” cu persoane din anturajul fetei sau cu foştii iubiţi.

Administratorii de la „Car Vertical” au instituit şi o taxă de 500 de euro pentru fetele care doresc să scape de informaţia compromiţătoare.

„Car Vertical” loveşte dur în femei

Printre victimele afacerii „Car Vertical”se regăsesc minore, studente, femei măritate, de diferite profesii.

Bloggerița Doina Danielean a declarat că mai multe mame cu copii i-au scris în privat că au fost amenințate de foştii soţi că le vor posta imaginile foto și video cu carater sexual pe „Car Vertical” dacă nu renunță la pensia alimentară.

Alte fete au anunţat că au fost contactate în privat cu propuneri indecente. Datele lor de contact au fost făcute publice pe „Car Vertical”.

O tânără s-a plâns că a fost bătută până la sânge d către fratele ei după ce i-a găsit profilul pe Telegram.

Unele femei au avut scandal în familie, ajungând chiar la divorţ. Altele şi-au pierdut locul de muncă.

Mai multe fete s-au adresat Coaliției Viața fără Violență în căutarea ajutorului. „Este o crimă sa promovezi aceste lucruri fără consimțământ, fetele au gânduri suicidale, oamenii care au creat acest grup nu s-au gândit că consecințele acțiunilor lor pot fi letale”, a spus Mihaela Cimbriciuc, comunicatoarea organizației.

Poliţia, deocamdată neputincioasă

Continuarea pe Evenimentul Zilei

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

  • „…Unele femei au ajuns la divorţ,…”, „…Unele femei au avut scandal în familie, ajungând chiar la divorţ…” – asta cum se intelege, ca aveau relatii sexuale in afara familiei fara sa stie sotul? Sau ca pina la el a sarit din pla in pla ca maimuta din pom in pom, dar lui ia spus – „tu la mine esti al doilea, al treilea”? Pai ce reactie trebuie sa aiba sotul daca sotia ta se f*te cu „vasioși levîe”si i-ti pune coarne facindu-te cuckold? Sau afla ca pina la dinsul a intretinut relatii sexuale cu zeci si zeci de barbati, posibil si in gang-banguri, „grupovuști”?
    Socotiti asa ceva normal?
    Mai bine a-ti bate alarma ca avem educatie precara la tineri in ceea ce tine de etica si moralitate, ca fetele de la frageda virsta incep viata sexuala, si in genere se vind, si vind nuduri, se transforma in fufe dorind bani usori si satisfacerea fanteziilor sexuale ca in filme pentru adulti.
    Insa vai, nu carecumva sa nu li se duca „faima” de bledini, pentru ca baietii normali sa le ocoleasca, ele doar doresc ca soti barbati normali, sanatosi, frumosi, si prosperi.
    Las sa se imperecheze cu de astia alde dinsele – care cauta fufe de distractii.

Lasă un comentariu