Justiție

Fără închisoare. Cum a fost pedepsit şoferul care a ucis un tânăr în satul Cioara

hincesti judecatorie
Avatar for Julieta Savitchi

Petru Oboroceanu, şoferul de microbuz, care în luna ianuarie, fiind în stare avansată de ebrietate, a ucis un tânăr de 23 de ani în satul Cioara din raionul Hânceşti, s-a ales cu o pedeapsă cu mult mai blândă decât prevede legea. Fiul lui Oboroceanu este poliţist şi deţine un post important în Chişinău.

Petru Oboroceanu a fost găsit vinovat în baza alineatului 4 din articolul 264 Cod Penal, care prevede de la 5 la 10 ani de închisoare pentru şoferii care au comis un accident în stare de ebrietate, soldat cu decesul unei persoane.

Judecătoria Hânceşti i-a aplicat pedeapsa de 18 luni de închisoare cu regim deschis şi 18 luni cu suspendare condiţionată.

Totodată, instanţa a decis să suspendeze şi executarea pedepsei cu închisoarea.

Cel mai probabil, că sentinţa nu va fi contestată. Procurorul a cerut pentru Oboroceanu trei ani de închisoare cu suspendarea executării a 18 luni din pedeapsă. Argumentul invocat de acuzator a fost că inculpatul are 62 de ani, „o vârstă înaintată”. Iar tatăl victimei a declarat că îl iartă pe şoferul care i-a ucis fiul, deoarece nu a vrut să o facă şi i-a achitat prejudiciul material – cheltuielile pentru înmormântare.

Mama tânărului ucis a decedat pe când acesta avea 3 ani. Totodată, victima nu reuşise să-şi întemeieze o familie.

Tragedia s-a întâmplat în seara de 18 ianuarie, aproximativ ora 18.00, pe drumul principal din satul Cioara, raionul Hânceşti.

Victima se angajase în satul Cioara la un particular. După ce s-a încheiat ziua de muncă, s-a dus la alimentara din sat să-şi cumpere o limonadă.

Am văzut rutiera de la Pogăneşti trecând cu viteză prin sat. Avea viteză, la sigur. Apoi am auzit o pocnitură. Am impresia că şoferul nici nu a observat că a lovit un om. Iar tânărul a murit pe loc”, ne-a povestit un locuitor din Cioara.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu