Social

Fără incidente majore, dar cu provocări. Cum a decurs marşul organizat de Comunitatea LGBT la Chişinău

marsul lgbt
Avatar for Julieta Savitchi

Comunitatea LGBT din Republica Moldova continuă să fie discriminată de majoritatea populaţiei. Acest lucru a fost constatat şi la Marşul Moldova Pride al comunităţii LGBT carea avut loc duminică la Chişinău.

Pe parcursul ultimelor zile au avut loc mai multe evenimente și este unica săptămână în an când membrii comunităților LGBT și susținătorii acestora ies pe străzi ca să-și exprime solidaritatea unii cu alții și să-și ceară drepturile.

Comunitatea LGBT

Comunitatea LGBT/ Sursa foto: EvZ

Deşi autorităţile au avut grijă de securitatea participanţilor la marş, nu s-a trecut nici în acest an fără insulte şi provocări.

Marşul organizat de Comunitatea LGBT, la a 23-ediţie

Mii de persoane au mărşăluit duminică pe strada Bucureşti din Chişinău. Participanţilor la marş li s-au alăturat reprezentanţi ai societăţii civile, deputaţi din partidul aflat la guvernare, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

Marșul Moldova Pride, aflat la cea dea 23-a ediție, s-a desfăşurat în acest an sub sloganul „De la noi taxe, de la stat lege”. Prin acest slogan, comunitatea din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans.

Unii manifestanţi au purtat şi lozinci politice, în care au cerut libertate Palestinei.

Continuarea pe EvZ

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu