Crimă

VIDEO/ /Consilier dintr-o primărie controlată de Ilan Şor, bătut cu bestialitate. A deconspirat scheme de delapidare a banilor publici

deepin screenshot select area 20240610190735.v2
Avatar for Julieta Savitchi

Un consilier dintr-o primărie controlată de fugarul Ilan Şor a fost bătut cu bestialitate pe o stradă din localitate. Alesul s-a alest cu o mână fracturată şi comoţie cerebrală.

Este vorba despre consilierul Iurie Răilean de la Primăria Ivancea din raionul Orhei, care luna trecută a făcut declaraţii într-o anchetă realizată de Evenimentul Zilei privind sustragerea banilor oferiţi de Guvernul de la Chişinău pentru construcţia unui teatru de vară.

Consilier Răilean la scena de vară

Consilierul Răilean la scena de vară/ Sursa foto: EvZ

Totodată, Iurie Răilean s-a opus numirii în funcţia de viceprimar al comunei Ivancea a finului de cununie al preşedintelui organizaţiei teritoriale a Partidului Renaştere, Iurie Ardaşan. Formaţiunea face parte din grupul „Pobeda” format de Ilan Şor în luna aprilie la Moscova.

Consilier local: „Am fost bătut timp de 15 minute”

Incidentul a avut loc în seara de 8 iunie, aproximativ ora 22.30, pe o stradă din satul Brăneşti, parte componentă a comunei Ivancea.

„Mă întorceam acasă de la un consătean. Când am trecut pe lângă căminul cultural am fost doborât de cineva. Era mai puternic ca mine. M-a lovit cu picioarele în cap şi nu doar. I-am memorizat pantofii. Erau de culoare cafenie, cu talpa groasă. Nu spunea nimic, doar lovea cu piciorul.

Când am descis ochii, l-am recunoscut. Era Petru Ardaşan, tatăl directoarei căminului cultural din Brăneşti. El este şi unchiul lui Iurie Ardaşan.

Nu am avut niciun conflict cu el. L-am întrebat de ce mă bate. A zis să nu fiu aşa de deştept, m-a numit urât şi m-a ameniţat să nu mai trec niciodată pe acel drum. Am fost bătut timp de 15 minute”, a declarat Iurie Răilean pentru EvZ.

Alesul local, ameninţat cu moartea

Continuarea citiţi pe evz.ro

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu