Integritate

Cine sunt judecătorii din lista de suspendări a CSM

deepin screenshot select area 20240222223028
Avatar for Julieta Savitchi

Trei magistraţi de la Judecătoria Chişinău sunt la un pas de a fi suspendaţi din funcţie. Motivul este că aceştia sunt învinuiţi în diferite dosare penale. Suspendările celor trei magistraţi urma să fie examinate la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii din 15 aprilie, dar, din anumite motive, s-au amânat.

Sursele Crime Moldova au comunicat că este vorba de magistraţii Aureliu Postică, Radu Grecu şi Tatiana Avasiloaie.

Aureliu Postică activează în cadrul oficiului Buiucani al Judecătoriei Chişinău. Magistratul a mai fost suspendat din funcţie, în toamna anului 2022, după ce pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită. Ulterior, procurorii anticorupţie şi-au retras învinuirile de îmbogăţitre ilicită. Însă nu au renunâat la învinuirile de fals în declaraţii.

Dosarul se află pe rol la Judecătoria Hânceşti şi urmează a fi reluat de la început după ce magistrata Lilia Roic-Botezatu a fost transferată la Curtea Supremă de Justiţie.

Magistratul Postică pledează nevinovat.

aureliu postica

Tot din oficiul Buiucani al Judecătorie Chişinău este şi Radu Grecu. Magistratul este învinuit de trafic de influenţă după ce a fost surprins de camerele ascunse că a transmis bani magistratei Valentina Garabagiu ca să-l scoată basma curată pe un şofer învinuit că a condus în stare de ebrietate.

Magistratul Grecu nu a comentat public acuzaţiile aduse.

radu grecu

Tatiana Avasilaie de la oficiul Râşcani este învinuită de îmbogăţire ilicită. ANI s-a autosesizat în urma unei anchete a Ziarului de Gardă, constatând existența unei diferențe substanțiale între veniturile obținute și cheltuielile efectuate, în valoare de circa 1.268.450 de lei, care ar fi fost admise de către judecător.

Conform rechizitoriului, magistrata ar fi procurat și înregistrat un penthouse pe numele unor persoane apropiate, însă locatară de facto ar fi ea însăși, serviciile comunale fiind achitate cu regularitate de pe cardul său bancar.

În luna martie a anului curent, Judecătoria Criuleni a anulat actul de constatare al ANI, însă decizia a fost contestată la Curtea de Apel Chişinău.

În martie 2023, Curtea de Apel a anulat hotărârea CSM din noiembrie 2021, prin care a fost eliberat acordul pentru efectuarea măsurii speciale de investigație – percheziția, în dosarul de îmbogățire ilicită.

tatiana avasiloaie

Tatiana Avasiloaie pledează nevinovat.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu