Integritate

Mita de la Aeroportul Chişinău. Fiica deputatei Victoria Cazacu ar fi fost hărţuită sexual de către fostul ei şef de la SIS

sis
Avatar for Julieta Savitchi

Diana Cazacu, fiica deputatei PAS Victoia Cazacu, ar fi fost hărţuită sexual de către fostul ei şef de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS). Cei care cunosc despre acest caz nu exclud că funcţionarul ar fi aranjat filarea la Aeroportul Chişinău pentru a se răzbuna pe fosta subalternă.

Persoana învinuită de hărţuire sexuală este Vitalie Ojog, şeful Direcţiei Economice din cadrul SIS, anterior şef al Direcţiei Generale Contrainformaţii.

Sursele Crime Moldova susţin că Diana Cazacu a fost angajată în direcţia condusă de Vitalie Ojog. Atunci bărbatului i s-au aprins călcâiele. Acesta i-ar fi făcut avansuri cu propuneri indecente, inclusiv cu mesaje la telefon în afara orelor de muncă.

Tânăra, care începuse o relaţie serioasă cu un ofiţer din SIS, a refuzat avansurile şefului. Însă acesta ar fi devenit şi mai insistent. Atunci Diana Cazacu a depus un denunţ la Procuratură.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Excepţionale (PCCOCS) a examinat plângerea, a pornit dosar penal, dar până la urmă a renunţat. Motivul ar fi fost rezultatul unei expertize psihologice care a arătat că Diana Cazacu nu a fost afectată de avansurile şefului.

Sursele noastre susţin că expertiza a fost făcută la Bălţi, oraşul de baştină al lui Ojog. Din aceste considerente, ar exista dubii că rezultatul expertizei nu a fost influenţat.

Tânăra a contestat în instanţă decizia PCCOCS, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză, impunând procurorii să reia urmărirea penală.

„Luând în consideraţie că direcţia condusă de Ojog controlează vama, nu putem exclude şi versiunea unei răzbunări”, a spus sursa noastră din SIS.

Diana Cazacu se numără printre inspectorii vamali de la Aeroportul Internaţional Chişinău, reţinuţi într-un dosar decorupţie.

Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

Potrivit probatoriului administrat, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Reţinerea Dianei Cazacu a costat-o carnetul de partid pe Victoria Cazacu.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu