Investigații

Grigore Caramalac, interlopul din Moldova ajuns propagandistul lui Putin (I)

grigore caramalac.v1 1200x800 1
Avatar for Julieta Savitchi

O autoritate printre interlopi, stabilit în Rusia cu mai bine de 20 de ani, după ce a fost dat în urmărire generală de autorităţile de la Chişinău pentru comiterea mai multor crime deosebit de grave, a ajuns să fie unul din propagandiştii Kremlinului în Republica Moldova. Este vorba despre Grigore Caramalac, alias Bulgarul, originar din oraşul Taraclia, despre care se spune că s-ar afla de mai mulţi ani în serviciul FSB-lui rusesc. Liderul interlop îşi bagă nasul, de ani buni, în politica moldovenească, încercând de fiecare dată să încline balanţa în favoarea Moscovei.

Grigore Caramalac, susţinător al lui Putin şi al războiului din Ucraina

Grigore Caramalac, 59 de ani, originar din oraşul Taraclia, este maestru al sportului în luptele libere, președinte al Fondului Internațional de Asistență pentru Veterani și Sporturi cu Handicap IFAVIS. Totodată, Caramalac este vicepreşedinte al Federaţiei de lupte din Rusia.

Deţine cetăţenia Republicii Moldova şi cea a Federaţiei Ruse. Este asistentul deputatului Dumei de Stat, Alexandr Brîskin, ales pe lista partidului Rusia Unită, reprezentant al alegătorilor din regiunea Kursk.

Este susţinător înrăit al lui Vladimie Puțin, a regimului inaugurat de acesta şi a războiului din Ucraina. Presa pro-Kremlin îl prezintă pe Caramalac drept un prosper om de afaceri şi un mare mecenat.

După invazia Rusiei în Ucraina, Caramalac a organizat mai multe activităţi „sportiv-patriotice” în teritoriile ocupate de ruşi. Sub pretextul promovării sportului şi a unui mod sănătos de viaţă, Grigore Caramalac promovează politica Kremlinului şi valorile impuse de Putin.

Grigore Caramalac, alias Bulgaru

Grigore Caramalac, la un eveniment „sportiv-patriotic”, organizat în Lugansk/ Sursa foto: Facebook

Din postările de pe portalurile ruseşti rezultă că Bulgarul îl cunoaşte personal pe liderul rus. Acesta l-a felicitat pe Putin cu aşa zisa victorie la alegerile prezidenţiale. La mesajul de felicitare a anexat o fotografie în care el apare înmânându-i o diplomă lui Putin, ultimul fiind îmbrăcat în kimono pentru judo. Peste câteva zile fotografia a fost înlocuită.

Continuarea AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu