Justiție

VIDEO// Dosarul Andronachi, la o nouă etapă de examinare

deepin screenshot select area 20231030224009
Avatar for Julieta Savitchi
Dosarul penal în care fostul deputat Vladimir Andronachi este învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari a trecut la o nouă etapă. La şedinţa de luni, 30 octombrie, a fost încheiată şedinţa preliminară.

Astfel, instanţa a trecut la etapa cercetării judecătoreşti. Dosarul continuă să fie examinat cu uşile închise, după ce magistratul Gheorghe Balan a dat curs cereriri avocaţilor fostului deputat.

Faptul că a fost terminată şedinţa preliminară a fost confirma de avocatul Vladimir Moşneaga, care îl apără pe Vladimir Andronachi împreună cu Natalia Bayram şi Oleg Mâţu.

Procurorii îl acuză pe fostul deputat care a fost fugar o perioadă că a prejudicia statul cu peste 26 de milioane lei. Respectiv, au fost spălați banii sustrași în sumă de peste 1 milion dolari şi aproximativ 800 000 euro în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și companiilor din cadrul grupului criminal organizat condus de către Vladimir Andronachi, astfel creând condițiile necesare pentru stratificarea și integrare a banilor sustrași în circuitul legal național și al altor țări”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Andonachi pledează nevinovat şi susţine că dosarul i-a fost fabricat, iar singura sa vină este că l-a întâlnit pe Vladimir Plahotniuc.

 

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu