Integritate

VIDEO// Șef nou, torționar cu antecedente penale, la Poliția din Dondușeni

floreac
Avatar for Julieta Savitchi
Polițistul Ghenadie Floreac a fost numit recent șef al Inspectoratului de Poliție Dondușeni.
Acesta are antecedente penale, fiind condamnat irevocabil la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarele torturii din aprilie 2009.

Ghenadie Floreac, care în 2009 lucra la Comisariatul General de Poliție Chișinău de pe strada Tighina 6, a fost găsit vinovat, împreună cu alți doi foști colegi de ai săi, de exces de putere, manifestată prin aplicarea violenței fizice și reținerea nemotivată a persoanei.

floricel

Ghenadie Floreac, Sursa: Facebook

În cadrul procesului penal s-a pus problema recalificării învinuirii într-un alt articol, pentru tortură, care preveea o pedeapsă mai aspră. Instanța a renunțat la recalificare pe motiv că la momentul comiterii infracțiunii în Codul Penal nu exista un articol privind tortura.

Complicii lui Ghenadie Floreac au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare cu suspendare. Aceștia nu s-au mai regăsit în Poliție. În schimb, Ghenadie Floreac a continuat să activeze în diferite orașe din Republica Moldova, fiind avansat în grad și în funcție.

Menționăm că, de la comiterea infracțiunii de către Floreac,  mii de tineri au absolvit Academia sau Colegiul de Poliție, precum și facultățile de drept pe care o are aproape fiecare universitate din țară  din țară. Sute de tineri au fost instruiți în România, ceea ce ne determină să credem că Ministerul nu duce lipsă de specialiști calificați, fără antecedente penale, care să poată conduce un inspectorat de poliție.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

2 Comentarii

  • Subiect
    Sîrbu Octavian ilegal a primit gradul de comisar-șef (colonel)

    Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu și ministra Ana Revenco au comis infracțiunea de abuz în serviciu punînd în aplicare o schemă criminală prin care contra plată au acordat gradul de comisar-șef (colonel) inculpatului Sîrbu Octavian, pe care ilegal l-au numit pentru cîteva zile șef direcție Audit al IGP, dar de fapt nu a lucrat nici o zi în această funcție.

    Vă rog să solicitați informație de la IGP, cum un inculpat poate primi grad și sa fie numit șef. Legea nu permite!!!

  • Abuz în serviciu comis de șeful poliției Cernăuțeanu și ministrul Ana Revenco

    Sîrbu Octavian este polițistul care în 2016, a fost angajat ilegal de regimul Plahotniuc, pentru a executa comenzile ilegale și a proteja contrabandiștii. Angajat ilegal, deoarece la momentul reangajarii lui, Sîrbu Octavian avea statut de inculpat pentru tortura.

    În 2017, special pentru a controla toată informația pe plan internațional care venea la INI, secția unde este și pîna acum Sîrbu este șef, a fost redenumită Și doar secția aceasta primește informația care vine la INI.

    Sîrbu și in prezent este păstrat ilegal în funcție pentru ca el le dă parte șefilor din banii care îi acumulează de la contrabandiști.

    Pentru ca aduce regulat bani șefilor INI și IGP, lui Sîrbu iau acordat grad de comisar-șef (colonel).

    Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu și ministra Ana Revenco au comis infracțiunea de abuz în serviciu punînd în aplicare o schemă criminală prin care contra plată au acordat gradul de comisar-șef inculpatului Sîrbu Octavian, pe care ilegal l-au numit pentru cîteva zile șef direcție Audit al IGP, dar de fapt nu a lucrat nici o zi în această funcție.

    In perioada lui Plahotniuc și pîna in prezent, Sîrbu Octavian și-a construit casa în Cricova, se plimbă cu mașini de lux Mercedes GLE, Skoda Superb, aici procuratura ar trebui să pornească un dosar pe îmbogățire ilicită

Lasă un comentariu