Integritate

S-a găsit țapul ispășitor? Cine este fostul funcționar de la CNA învinuit de Procuratura Anticorupție de tăinuirea informației despre Iulian Muntean

iura
Avatar for Julieta Savitchi

Persoana vizata în procesul penal privind tăinuirea informației despre învinuirile de corupție în privința lui Iulian Muntean, care a ajuns la CSM trecând cu brio peste Pre-vetting, se numește Iurie Gațcan.

„Suspiciunile ce au stat la baza inițierii procesului penal referitoare la tăinuirea informației despre Iulian Muntean, constau în aceea, că angajatul CNA care în 2018 a întocmit raportul de analiză operațională, inclusiv în privința lui Iulian Muntean, este fost angajat al secretariatului Comisiei Pre-vetting, iar șeful Direcției Generale Analitice a CNA, responsabil de efectuarea ambelor analize operaționale (din 2018 și 2023) în privința lui Iulian Muntean, este aceeași persoană”, menționează PA.
Precizăm că Iurie Gațcan a deținut în perioada respectivă funcția de șef a Direcției Generale Analitice a CNA, până în 2021. Ulterior a fost angajat în secretariatul Comiisiei Pre-vetting.

Sursele noastre susțin că Iurie Gațcan, dimpotrivă, ar fi fost cel care ar fi insistat la verificarea suplimentară a lui Iulian Muntean.

Conducerea Procuraturii Anticorupție nu a precizat dacă va lua atitudine și în privința procurorului anticorupție Alexandru Capmari, în gestiunea căruia se află de trei ani dosarul penal în care este învinuit Iulian Muntean.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu