Justiție

Proprietarul companiei Bismobil Kitchen rămâne încă 20 de zile acasă. Termenul de arest, mai mic decât cel solicitat de procurori

kasa
Avatar for Julieta Savitchi

Mihail Şaran, proprietarul companiei Bismobil Kitchen, care a lăsat fără de bani sute de clienţi din Republica Moldova și România, promițându-le bucătării individualizate, rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile. Decizia a fost luată marți, 12 septembrie, de Judecătoria Chișinău. Decizia este fără drept de atac în instanța ierarhic superioară.

Procurorul a solicitat prelungirea arestului. Avocaţii afaceristului au cerut ca clientul lor să fie lăsat în libertate. Apărătorii şi-au motivat solicitarea prin faptul că Şaran are 4 copii şi trebuie să se angajeze ca să-i întreţină.

Examinarea dosarului de învinuire a lui Șaran, ajuns în gestiunea magistratei Elena Costiuc din oficiul Buiucani al Judecătoriei Chișinău, urma să înceapă pe data de 6 iunie. Unul din avocații lui Șaran a depus cerere de amânare pe motiv că urma să participe la alte ședințe de judecată, programate anterior.

De atunci au avut loc doar şedinţele la care s-a discutat aplicarea mandatelor de arest. La una din aceste şedinţe Şaran a fost eliberat din închisoare şi plasat în arest la domiciliu, apoi magistrata a plecat în concediu.

Alături de Mihail Șaran, pe banca acuzaților au ajuns încă trei foști subalterni de ai săi. Deși au depus plângeri mai multe persoane, în dosar figurează 7 părți vătămate.

Potrivit procurorilor, până pe 2 martie curent, pe numele lui Mihail Șaran și a companiei „Bismobil” au fost înregistrate 144 de plângeri pentru bucătării la comandă, care nu au fost livrate clienților, cu o sumă a prejudiciului de 18.116.867 lei și 11 plângeri au fost înregistrate pe contracte de împrumut, suma prejudiciului fiind de 558.500 de euro.

În aceste statistici nu au fost incluse plângerile clienților din România.

 

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu