Politic

Igor Dodon, distrus. Cel mai bun prieten și fost consilier l-a trădat din nou

dodon ceban 900x505 1
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon este cu moralul la pământ. Fostul său consilier şi prieten, Ion Ceban, pe care l-a ajutat să ajungă primar de Chişinău, l-a trădat din nou.

După ce un an în urmă Ion Ceban a părăsit Partidul Socialiştilor, condus de Igor Dodon, lansând un nou proiect politic pe care îl declară pro-european, edilul de Chişinău l-a atacat în instanţă pe Igor Dodon, cerându-i să dezmintă o declaraţie.

Vania, te-ai rupt cu totul de pământ”

„Practic, toate inițiativele din Chișinău sunt ale socialiștilor, strada Albișoara și pavajul de pe Bănulescu-Bodoni în vale sunt din bani alocați de Guvernul Chicu, la rugămintea președintelui Dodon. Așa a fost și Ceban știe lucrul acesta, dar m-a dat în judecată. Straniu lucrul acesta, așa abordări… M-a dat în judecată că eu am spus că s-au dat 700 de milioane de lei din bugetul de stat pentru municipiul Chișinău, care sunt în legile bugetului de stat. Vă imaginați, fostul consilier al meu, Ion Ceban, m-a dat în judecată și cere dezmințire. L-am invitat, Vanea, vin-o să discutăm, ce-i cu tine, te-ai rupt cu totul de pământ”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N 4.

Igor Dodon a reacţionat emotiv şi după anunţul făcut cu un an în urmă de Ion Ceban, privind crearea Partidului Mișcarea Alternativa Națională. „Suntem și noi curioși să înțelegem ce s-a întâmplat între timp cu dânsul și ce politică va promova. Eu eram responsabil de activitatea lui Ion, cât el era membru al echipei PSRM”, a spus atunci Dodon într-un interviu pentru Unimedia.

Dodon nu se află la prima trădare

Anul trecut, primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a părăsit PSRM şi a format un nou partid, Mişcarea Alternativă Naţională, pe care l-a declarat pro-european, dar în opoziţie faţă de guvernarea asigurată de PAS. La alegerile prezidenţiale din toamna anului 2020, edilul şi-a luat concediu din cont propriu pentru a-i acorda o mână de ajutor „prietenului Igor Dodon”, care candida pentru a-l doilea mandat.

În decembrie 2022, deputatul socialist Gaik Vartanean a părăsit formaţiunea pentru a se alătura partidului lui Ion Ceban.

În luna mai, patru deputaţi, foşti socialişti, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovshi, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au părăsit formaţiunea ce le-a asigurat pe parcursul mai multor ani mandatele de deputat, au anunţat că aderă la Partidul Renaștere.

Deşi este un susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, Igor Dodon a pierdut susţinerea Kremlinului. Preferatul Moscovei este acum fostul deputat Ilan Şor, condamnat la 15 ani de închisoare în frauda bancară.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu