Social

VIDEO// Viticultori din raionul Cantemir au protestat la sediul unei firme care nu le-ar fi achitat pentru strugurii livraţi

deepin screenshot select area 20230617160635
Avatar for Julieta Savitchi

Un grup de viticultori din raionul Cantemir au venit vineri, 17 iunie la sediul firmei Selena Bivol din Ialoveni, unul din cei mai mari exportatori de fructe şi legume din Republica Moldova, ca să-şi ceară banii pe care nu i-ar fi primit pentru strugurii livraţi cu 5 ani în urmă. Pentru că stăpânul întreprenderii, Iurie Bivol, a refuzat să se întâlnească cu ei pe motiv că ar fi bolnav, iar angajaţii săi i-au dat afară din sediu, viticultorii au improvizat un protest în faţa sediului firmei Selena Bivol.

„Noi am livrat reprezentanţilor de la Selena Bivol, în 2018, 1,5 tone de struguri. Trebuia să ne achite 10.000 de lei, pe care nu i-am văzut. Suntem pensionari, ne vine greu să muncim, iar viţa de vie necesită multe munci agricole”, ne-a spus o femeie.

Ilie Muturniuc, viticultor din satul Sadîc, raionul Cantemir, susţine că a livrat întreprinderii Selena Bivol struguri de aproape în valoare de aproape 1.000.000 de lei, dar nu i s-a achitat niciun leu. Muturniuc a declarat că s-a adresat organelor de drept, dar fără de succes şi crede că Bivol i-ar fi mituit pe oamenii legii ca să-l scape de probleme.

Anterior Iurie Bivol a declarat pentru Crime Moldova că este învinuit pe nedrept. „În 2019, la firma noastră s-a adresat un agent economic din satul vecin ca să-l ajutăm să obţină permisiunea de a exporta struguri în Bielarus, Noi deţinem spaţiu frigorific, linii de sortare şi de ambalare. Noi oferim, contra plată, astfel de servicii şi i-am spus omului de ce documente are nevoie. Ştiu că tirurile au fost încărcate şi au plecat. Eu nu am semnat niciun contract şi nu am cumpărat struguri din Sadîc. Eu bănuiesc că marfa nu a fost de calitate şi Nicolae Andreicu nu le-a plătit întreaga sumă. O altă bănuială de a mea este că Andreicu şi Muturniuc nu au inclus întreaga sumă în declaraţii, ca să nu plătească impozite. Şi iată că au acum probleme. Dar eu nu am nicio atribuţie”, ne-a declarat Iurie Bivol.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu