Corupție

VIDEO// Case sociale cu „otkaturi” pentru un fost ministru PDM

344800723 612968727454376 8983885524193937798 n
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul afacerist Ion Rusu ne-a mărturisit că a câștigat o licitație pentru construcția unui bloc cu apartamente sociale în orașul Fălești, în valoare de 19.000.000 de lei, pentru care a trebuit să achite o taxă de 900.000 de lei fostului ministru al construcțiilor, în 2015, Vasile Bîtcă.

Bărbatul a povestit că a transmis inițial 600.000 de lei, prin intermediul șefei de atunci a administrației publice locale din Fălești. „Ce o să-i spun eu lui Bîtcă? Nu știți cât trebuie să dați?, mi-a zis ea. Pe urmă au scos-o din funcție. Am fost și eu laa Bîtcă, la al șaptelea etaj. Atunci toate licitațiile în construcții treceau prin Bîtcă. Totul se făcea doar cu încuviințarea lui”, ne-a declarat Ion Rusu.

Fostul afacerist a mai declarat că nu a plătit „otkatul” după ce a câștigat licitația pentru construcția unui bloc social la Cahul și nu i-au permis să-l finiseze. „Am cheltuit banii proprii pentru proiect, pentru acoperiș.
Pe urmă au întrerupt construcția pe motiv că nu aveam autorizașie de la inisterul Construcțiilor. Dar eu aveam de la administrația locală. Așa era, trebuia să plătești ca să te lase să lucrezi. Altfel te pomeneai cu șantierul sub sechestru, cu conturile arestate„, ne-a mărturisit afaceristul.

Suferind de o boală incurabilă, după ce i-a decedat soţia şi a pierdut afacerea şi întreaga avere, Ion Rusu, fost director şi co-proprietar al întreprinderii de construcţii Ana Grama-grup SRL (după numele soţiei) a decis să ne facă mărturii despre cum a dat mită funcţionarilor publici şi politicienilor ca să câştige licitaţiile şi să semneze contracte bănoase cu statul.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu