Justiție

Discul din dosarul Veaceslav Platon a fost găsit! Unde se pierduse

deepin screenshot select area 20230519134652
Avatar for Julieta Savitchi

Discul cu probele acuzării în dosarul de învinuire a afaceristului Veaceslav Platon a fost găsit. Anunțul a fost făcut de judecătorul Petru Păun în cadrul ședinței de judecată de marți, 30 mai.

Potrivit magistratului Păun, CD-ul cu probele acuzării se afla în camera de păstrare a corpurilor delicte a Judecătoriei Chișinău, oficiul Buiucani. Judecătorul a a preconizat ca la următoare ședință să fie vizionate imaginile video de pe disc, iar procurorul pe caz să prezinte probele.

Dispariţia CD-lui a fost descoperită la şedinţă din 2 mai, când urma să aibă loc vizionarea probelor. Discul nu a fost găsit, iar procurorul Vitalie Codreanu a solicitat scoaterea cameramanului Crime Moldova din sala de judecată pentru că a făcut publică dispariţia probelor din dosar, cerere acceptată de Petru Păun.

La şedinţa din 19 mai, apărătorii afaceristului au prezentat un CD cu acte confirmatoare că este o copie eliberată de procurori. Acuzatorul Vitalie Codreanu a solicitat ca proba prezentată de apărători să fie respinsă.
Instanţa a acceptat CD-ul prezentat, însă doar ca probă din partea apărării, şi a dispus ca să fie audiaţi mai întâi martorii acuzării, după care să fie vizionat discul.

Avocaţii afaceristului s-au opus deciziei lui Petru Păun pe motiv că nu vor putea să ofere întrebări martorilor acuzării dacă vor fi audiaţi înainte să fie vizionate înregistrările video de pe disc. În acest context, avocaţii l-au acuzat pe magistrat că nu-şi respectă propriile reguli şi s-ar lăsa influenţat de procuror.
Magistrata Cristina Cheptea a respins cererea de recuzare ca neîntemeiată.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu