Justiție

VIDEO// Un nou respiro pentru familia Andronachi. S-a îmbolnăvit un presupus complice

348355407 1239127773642716 1341144716788446211 n
Avatar for Julieta Savitchi

O nouă şedinţă de judecată, programată pentru marţi, 23 mai, în dosarul în care fostul deputat Vladimir Andronachi, soţia sa Nadejda şi jurista familiei, Carolina Andriuţă, sunt învinuiţi de spălare de bani, a fost amânată.

De această dată, motivul amânării este unul din presupuşii complici ai familiei Andronachi, administratorul unei firme căpuşă folosită în spălarea de bani, a fost internat în spital. Avocata inculpatului a depus un certificat medical de confirmare.

Astfel, din cele 28 de şedinţe de judecată programate pe parcursul unui an, 21 au fost amânate din diverse motive.

Examinarea dosarului a început cu stângul chiar de la prima şedinţă, care urma să aibă loc la 14 aprilie 2022. Şedinţa însă nu a avut loc din cauza unei alerte cu bombă.

Ulterior, şedinţele au fost amânate din cele mai diverse motive: la solicitarea avocaţilor, în special a lui Vladimir Moşneaga, pe motive de boală a membrilor completului de judecată sau pentru a se oferi justiţiabililor termen de pregătire.

Examinarea dosarului a început în lipsa lui Vladimir Andronachi, care era fugar. Deşi a fost reţinut şi plasat în arest preventiv încă la începutul lunii noiembrie a anului trecut, fostul deputat nu a fost escortat nici la o şedinţă de judecată.

Nadejda şi Vladimir Andronachi sunt învinuiţi de spălare de bani prinn intermediul unor grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară. Potrivit probatoriului, acțiunile infracționaleau culminat la etapa finală a fraudei bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014. Banii au fost spălați pe parcursul anului 2015. Ulterior, banii au fost integrați în circuitul legal al Republicii Moldova și al altor state, fiind utilizați în scopuri personale, inclusiv pentru procurarea unui avion de către Vladimir Andronachi.

În afară de soţii Andronachi, în dosar mai sunt învinuiţi Sergiu Guşan, administratorul unei întreprinderi, şi Carolina Andriuţă, jurista familiei.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu