Integritate

VIDEO// Procuror cu avere nejustificată de aproape 600.000 de lei, vrea să-şi salveze averea în instanţă

deepin screenshot select area 20230520145025
Avatar for Julieta Savitchi

Procurorul Denis Cebotari de la Procuratura Chişinău a atacat în instanţă actul de constatare emis de Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) privind diferenţa de 577.657 de lei dintre venituri şi cheltuieli, pe parcursul anilor 2012-2021.

Într-o declaraţie făcută pentru Crime Moldova, procurorul Cebotari s-a arătat încrezător că va câştiga în instanţă şi a insistat că a câştigat banii la evenimentele de familie.

Verificările au fost iniţiate în urma publicării unei investigaţii, în 2021, pe portalul Anticorupţie.md, semnată de jurnalista Mariana Colun.

Omul legii a încercat să se justifice în faţa inspectorului de integritate că părinţii i-au dat peste 800.000 de lei ca să-şi procure apartamentul. Denis a mai spus că a câştigat 30.000 de euro de la nuntă, iar altele 7000 de euro, de la cumetria copilului.

Inspectorul de integritate a constatat că părinţii procurorului nu au avut aşa bani, iar banii câştigaţi la nuntă şi cumetrie nu pot fi luaţi în consideraţie, deoarece nu există probe.

ANI doar a constatat încălcarea de către procurorul Cebotari a regimului juridic al declarării averii şi intereselor personale şi nu a venit cu iniţiativa privind confiscarea averii nejustificate sau impunerea restricţiilor la deţinerea funcţiilor publice.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu