Integritate

DOC// Acuzatoarea care a declarat Mercedesul la preţul de 10.000 de lei, salvată de ANI. Cum a fost motivată decizia

659 sergiu furtuna
Avatar for Julieta Savitchi

Procurora anticorupţie, Victoria Furtună, cunoscută că a declarat un Mercedes la preţul de 10.000 de lei, dar şi pentru donaţiile generoase din partea rudelor, a fost scoasă pentru a doua oară basma curată de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

Prin actul de constatare, semnat la finele lunii trecute de către inspectoarea de integritate Iulia Voicu, s-a dispus încetarea verificării averii acuzatoarei.

Din document aflăm că automobilul Mercedes nu este singurul pe care Victoria Furtună l-a declarat la preţul de 10.000 de lei. Totodată, în Actul de constatare se precizează că este imposibil de verificat dacă acuzatoarea a cumpărat, după cum pretinde, automobilele cu 10.000 de lei, deoarece documentele au fost nimicite în legătură cu expirarea termenului de prescripţie.

344227011 1180636709294121 5898998500207022634 n

Precizăm că ANI a fost sesizată în cazul Victoriei Furtună de către membrul CSP, Andrei Cebotari.

Membrul CSP a înaintat demersurile după de organizaţia obştească Transparensy Internațional Moldova a plasat-o pe Victoria Furtună pe poziţia a doua într-un clasament al procurorilor care au beneficiat de cele mai mari donaţii.

Amintim că inspectorii de integritate au verificat anterior averea Victoriei Furtună, după ce s-au autosesizat în urma unui articol al portalului Anticorupţie.md că acuzatoarea a declarat Mercedesul la preţul de 10.000 de lei. ANI a emis un act de constatare că Victoria Furtună nu a încălcat regimul juridic al declarării averii şi conflictelor de interese.

Victoria Furtună a prezentat un raport cu explicaţii p în care a explicat donaţiile prin faptul că atât ea, cât şi soţul, provin din familii înstărite.

Referindu-se la automobilul de model Mercedes, pentru care a fost criticată în presă că l-a declarat la doar 10.000 de lei, Victoria Furtună a precizat că a fost cumpărat de soacră, care a perfectat contractul de vânzare-cumpărare, şi că ea a indicat în declaraţia de avere preţul din document.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu