Integritate

DOC// Constantin Ţuţu riscă să rămână fără avere. Ce au descoperit inspectorii de integritate

inaintea marelui meci septembrie 2014
Avatar for Julieta Savitchi

Ex-deputatul democrat Constantin Ţuţu ar putea să rămână fără echivalentul a 4.374. 168 de lei, echivalentul a 218.708 euro. Acesta este decalajul dintre veniturile şi cheltuielile fostului deputat, care figurează în actul de constatare emis vineri, 28 aprilie, de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

Semnatarul actului de constatare, inspectoarea de integritate Arina Ţâganaş, a înaintat propunerea către instanţa de judecată privind confiscarea în folosul statului a averii nejustificate a fostului deputat democrat.

Potrivit documentului, în perioada cât a fost deputat, Constantin Ţuţu a schimbat mai multe automobile de lux, unele fiind declarate la preţuri derizorii, a fondat două întreprinderi, una petrolieră şi una pentru prestarea serviciilor de pază şi securitate, a cumpărat terenuri şi a construit o casă de lux. Totodată, Ţuţu a făcut donaţii generoase pentru Partidul Democrat, condus în perioada respectivă de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Acum fostul deputat are statut de inculpat în câteva dosare penale, aflate pe rol la Curtea de Apel şi Judecătoria Chişinău. Este vorba de omorul din Codrii Orheiului, traficul de influenţă şi îmbogăţirea ilicită.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu