Politic

Toată „nădejdea”, la Igor Dodon. Rusia închide graniţele pentru mai mulţi oficiali moldoveni

deepin screenshot select area 20230425121056
Avatar for Julieta Savitchi

Mai mulţi oficiali de rang înalt de la Chişinău nu vor putea să meargă în Federaţia Rusă, iar un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat persoană non grata. Anunţul a fost făcut de mass-media rusească, loială Kremlinului, fără ca să facă publică lista oficialilor cu interdicţii impuse de Ministerul rus al Externelor.

Decizia autorităţilor ruseşti a fost comunicată ambasadorului moldovean la Moscova, Lilian Darii, convocat marţi, 25 aprilie, de conducerea diplomaţiei ruse. Potrivit presei ruseşti, interdicţiile de călătorie au fost impuse oficialilor moldoveni pentru „atitutidea neprietenoasă faţă de Rusia”, şi alinierea la sancţiunile europenilor impuse Moscovei pentru invazia militară din Ucraina.

Cât priveşte decizia de expulzare a angajatului ambasadei moldoveneşti la Moscova, este un răspuns a deciziei Misterului de Externe de la Chişinău privind expulzarea unui angajat al Ambasadei Federaţiei Ruse, la 19 aprilie.

„Evident, că timp de foarte mulți ani, efectiv de până la independența țării noastre, Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova, față de cetățenii noștri, economia noastră, față de independența noastră prin sprijinul separatismului, prin sprrijinul și menținerea prezenței militare ilegale pe teritoriul țării noastre, prin introducerea embargourile asupra produselor din Republica Moldova, asupra vinurilor, legumelor, fructelor și iată în acest context Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care afectează negativ cetățenii Republicii Moldova”, a declarat şeful diplomaţiei moldoveneşti, Popescu.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu