Justiție

Livia Mitrofan şi-a aprins paie în cap. I-a pus gând rău Mariei Olar

Livia Mitrofan
Avatar for Julieta Savitchi

Preşedintele interimar al Judecătoriei Chişinău, Livia Mitrofan, a terminat cu toate problemele cu care se confruntă instanţele din Chişinău şi s-a avântat în luptă pe viaţă şi pe moarte cu cel mai mare duşman al justiţiei moldoveneşti – Maria Olar.

Şi pentru că un balaur nu-l stârpeşti chiar aşa de uşor, şefa celei mai mari instanţe de fond din ţară speră ca dârza armată a procurorilor să o aducă pe Maria cea neogoită pe banca acuzaţilor. Să-i astupe gura cu vre-o amendă mai mare decât oficiul Centru al Judecătoriei Chişinău. Sau chiar să o bage pe vre-o doi ani la răcoare. Caci iată, se apropie Vettingul şi nu-i glumă dacă se apucă Maria de răcnit şi mai tare.

maria olar

Livia Mitrofan are argumentele sale. Olar are pe rol în instanţă tocmai 364 de dosare civile, penale şi contravenţionale. Mai multe chiar decât Rizea şi Mătăsaru la un loc. Iar ea nu se mai astâmpără şi culmea, intimidează judecătorii, curaţi ca apa distilată, care îi tremură de frică şi se tupilesc ca iepurii în tufari. Şi culmea, această Olar mai îndrăzneşte să critice şi deciziile adoptate de judecătorii şi aşa intimidaţi!

Iar Maria Olar, trecută prin Siberia şi cu experienţă de la Piaţa Centrală, nu-i omul care să tacă. Aşa că scrisoarea adresată de Livia Mitrofan Consiliului Superior al Magistraturii a pus-o pe jar pe cea care a ajuns spaima justiţiei moldoveneşti.

livia

Înarmată cu o copiei a scrisorii semnată de Mitrofan, Maria s-a dus să protesteze şi să o hăiască pe preşedinta interimară cu căteva luni înainte de Revelion. Apoi, pe reţelele de socializare apare şi povestea cu capra nărăvaşă, pe care Livia Mitrofan, pe când era Răilean a pus-o la respect, aducând-o de coarne în ocol tocmai când ploua mai tare.

Păţania micuţei Livia a înfuriat-o şi mai mult pe Maria Olar. Aceasta crede că nu întâmplător marea şefă a făcut publică această poveste tocmai acum, pentru ca să o zădăre pe dânsa. Şi prin această pildă a vrut să-i spună că o va pune la respect ca pe o capră nărăvaşă. Chiar dacă a pus coarnele în pământ.

livia mitrofan

Reacţiile nu au întârziat să apară, comentariile au curs gârlă şi majoritatea au fost în susţinerea Mariei. Iar în unele Livia Mitrofan a fost hăită mai dihai decât o face Olar.

Iar acum, dacă e să vorbim mai serios, cred că Livia Mitrofan s-a făcut de cacao de această dată. Nu înţeleg, cum să fie aşa uşor intimidaţi judecătorii
? De ce se tem? Dacă sunt oneşti şi aplică corect legea, nu au de ce să se teamă! Nici chiar de Maria Olar! Şedinţele sunt publice şi orice este în drept să asiste. Iar dacă cineva îşi face de cap în şedinţă, judecătorul oricând poate să-l dea afară, să cheme paza din instanţă, plătită din bani publici. Chiar şi poliţia.

Personal, am semnat mai multe articole critice despre unii judecător. Iar unii chiar mi-au dat câştig de cauză. S-a procedat inteligent, fiind lăsate departe supărările personale şi punând legea în capul mesei. Iar după Livia Mitrofan trebuie să mi se pornească dosar penal?

Nu sunt avocatul Mariei Olar şi chiar m-am expus public atunci când am considerat că a luat-o hăisa. Dar vreau să înţeleg, ce îi deranjează atât de mult această Marie, o femeie simplă, fără studii? Poate că aceea că s-a ajuns ca sute de oameni să aibă încredere în ea şi nu în justiţie? Chiar dacă nu e şcolită aşa ca Livia Mitrofan.

Sau poate că justiţia noastră e la nivelul Pieţei centrale?

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

  • Tiganii din Justita RM au avut shodneak de urgenta …
    Strelka a avut loc la Soroca. Pastanovka a fost pusa de Livica ,,-ci facim cu Olari ?!,,
    si tot o data, Livica s-o adresat oficial la CSM si pe cai neoficiale la ai lor.-la Druta, la Lilia Vasilevna,la Moroianu…,s-o ajute sa scape de Olaru,chiar sa-i umble la karma cu ceva vrajuri ţiganeşti,sau chiar 40 de zile sau mai repede daca este termen…za liubue denghi.
    *tot o data se cauta si un keller…

Lasă un comentariu