Politic

PAS, pe cale să piardă un susţinător important în SUA. Motivul, sediul pentru Procuratura Anticorupţie

elena dragalin
Avatar for Julieta Savitchi

O voce importantă a diasporei din Republica Moldova în SUA a venit cu o replică dură în adresa Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), care asigură guvernarea de la Chişinău. Este vorba despre Elena Dragalin, mama Veronicăi Dragalin, şefa de la Procuratura Anticorupţie.

Replica apare într-un răspuns la o postare a deputatului Radu Marian, vice-preşedinte al PAS.

Elena Dragalin este cunoscută pentru implicarea sa activă în activitățile din diaspora moldovenească din Statele Unite ale Americii. Ea mai este cunoscută şi ca o susşinătoare înflăcărată a guvernării de la Chişinău.

La alegerile prezidenţiale din 2020, Elena Dragalin a mobilizat diaspora moldovenească din SUA să voteze pentru Maia Sandu. Iar la alegerile parlamentare din vara anului 2021, Elena Dragalin a chemat moldovenii să voteze pentru PAS.

Mama şefei de la Procuratura Anticorupţie promovează activ referendumul privind integrarea în Uniunea Europeană, programat pentru toamna viitoare. Însă în postările Elenei Dragalin din ultima perioadă nu se regăsesc numele Maiei Sandu şi ale fruntaşilor din PAS.

Soţii Dragalin cu fiica Veronica

Soţii Dragalin cu fiica Veronica/ Sursa foto:Facebook

Elena Dragalin îl pune la punct pe Radu Marian

Replica Elenei Dragalin vine la o postare făcută de Radu Marian pe pagina sa de Facebook. Fruntaşul PAS îndeamnă diaspora să se înregistreze prealabil pentru alegerile din 20 octombrie.

La scurt timp, Elena Dragalin a venit cu un comentariu la mesajul deputatului, în care acuza guvernarea de la Chişinău că nu susţine lupta cu corupţia. Iar argumentul a fost că guvernarea nu a oferit un sediu nou pentr Procuratura Anticorupţie.

„Draga”? După bătaia de joc față de cei reîntorși? După lipsa de susținere față de lupta împotriva corupției? Sau chiar mai mult, după piedicile puse ca lupta împotriva corupției să nu aibă succes? Unde-i sediul pentru PA, Radule? Sau tăcem, ca „ai noștri”?, a scris Elena Dragalin în comentariul la postarea vice-preşedintelui PAS.

Replica Dragalin.v1

Replica vice-preşedintelui PAS

Continuarea pe Evenimentul Zilei

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu