Politic

Ilan Şor, protejat de Vladimir Putin, înaintează pretenţii teritoriale faţă de România

ilan sor e1699600995739 1200x678 1
Avatar for Julieta Savitchi

Republica Moldova. Controversatul afacerist, Ilan Şor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare, o face pe expertul în istorie şi vine cu pretenţii teritoriale faţă de România.

Penalul adăpostit de ruşi propune recrearea unei Moldove Mari, cu o parte din regiunile României moderne. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu realizat la Moscova de către controversatul jurnalist de la Chişinău, Gabriel Călin.

Ilan Şor şi Gariel Călin

Ilan Şor şi Gariel Călin

Ultimul s-a aflat în serviciul  oligarhului Vladimir Plahotniuc. Iar de câţiva este o figură cheie a propagandei ruse în Republica Moldova.

„Argumentele” lui Ilan Şor

Declaraţia halucinantă a lui Ilan Şor vine după ce jurnalistul i-a cerut să comenteze o declaraţie a premierului de la Bucureşti, care ar fi spus că în Republica Moldova „locuiesc doar români”.

În răspunsul oferit, penalul protejat de Putin îi recomandă lui Marcel Ciolacu „să citească istoria”.

„Se vede că este un pic analfabet. Pentru că au fost timpuri când exista Moldova Mare. Şi am o întrebare. De ce nu tindem să recreăm o Moldovă Mare? Care să includă o parte din teritoriile României.

Că doar astăzi, mulţi din locuitorii României pledează pentru valorile tradiţionale şi merg la biserică. Nu la parade gay cu premierul României, cu Maia Saqndu, cu toată mizeria aceasta.

În prezent, mulţi dintre locuitorii României se consideră moldoveni din talpă, basarabeni.

Eu sunt evreu basarabean. Pentru că toată familia mea s-a năcut şi a crescut în Basarabia. De 30 de ani tot vorvim cu cine suntem noi. Şi cu cine să ne unim.

Trebui să ne uităm la istorie. Dacă e să facem o excursie în timp, Moldova este un stat fundamental. Cu valorile şi principiile sale”, a declarat proaspătul „expert” în istorie.

Ce a declarat în realitate Marcel Ciolacu

Continuarea pe Evenimentul Zilei

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu